«ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ»

 

 Συνεχίζεται η ενημερωτική εκστρατεία της JT International (JTI) και της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA σε συνεργασία με κατά τόπους Δήμους της χώρας.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, η JTI ενημερώνει το κοινό με ειδικά φυλλάδια τα οποία διανέμει στους ενήλικους καπνιστές-λουόμενους ενώ παράλληλα τους προσφέρει ατομικά τασάκια παραλίας, ενθαρρύνοντας τους να τα χρησιμοποιούν αντί να σβήνουν το τσιγάρο τους στην άμμο.    

Ήδη η εκστρατεία διεξάγεται σε παραλίες των Δήμων Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης στην Αττική και Δυτικής Αχαΐας στην Πελοπόννησο. Η έναρξη της εκστρατείας στις περιοχές αυτές πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου με συμβολικούς εθελοντικούς καθαρισμούς που συντόνισε η HELMEPA στην παραλία της Βάρκιζας σε συνεργασία με το Δήμο και τοπικούς συλλόγους και στην παραλία της Καλογριάς σε συνεργασία με τo Δήμο και το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Στροφυλιάς- Κοτυχίου.

Από την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιουλίου οι δράσεις της πρωτότυπης αυτής εκστρατείας μεταφέρονται στις παραλίες του Δήμους Αγιάς στη Λάρισα, όπου θα πραγματοποιηθούν εθελοντικοί καθαρισμοί ακτών σε συνεργασία με το Δήμο και τοπικούς φορείς.