Ξεκινάει σήμερα το “classic yacht race 2014” στις Σπέτσες

Το Spetses Classic Yacht Race διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2011.Με σεβασμό στην ιστορία και τη ναυτική παράδοση των Σπετσών και της Ελλάδος  και για πρώτη φορά  σε διεθνή αγώνα συμμετείχαν Παραδοσιακά Καΐκια μαζί με Κλασσικά Σκάφη.

Η αρχική ιδέα αυτού του μοναδικού αγώνα ήταν να ενώσει σημαντικούς θεσμούς με κοινή κληρονομιά την κλασσική αισθητική, συνδυασμένη με μια διεθνούς επιπέδου διοργάνωση που θα συντελούσε στη δημιουργία ενός αξέχαστου γεγονότος.

Το 2012, το Spetses Classic Yacht Race ξεπερνώντας κάθε προσδοκία συγκέντρωσε πάνω από 50 συμμετοχές μεταξύ των οποίων και μερικά από τα πιο φημισμένα κλασικά σκάφη της Ελλάδας και παραδοσιακά καΐκια.  Ταυτόχρονα, αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή των Ναυτοπροσκόπων σε παραδοσιακά λατίνια.  Η οργανωτική επιτροπή του Spetses Classic Yacht Race, θέλοντας να συμβάλει και να ενισχύσει την ναυτική παράδοση και την κληρονομιά των Σπετσών, ευεργέτησε με ένα σημαντικό ποσό τον νεοσύστατο θεσμό του Σωματείου “Αγαμέμνων” – των παραδοσιακών καραβομαραγκών των Σπετσών.  Στα καρνάγια των Σπετσών άλλωστε έχουν ναυπηγηθεί πολλά από τα καΐκια που συμμετέχουν στον Αγώνα.

 

Δείτε το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας

Ημέρα 1 – Πέμπτη 19 Iουνίου

12:00 – 19:00

Εγγραφή σκαφών στη Γραμματεία Αγώνων στο “Poseidonion Grand Hotel”, διοργανωτή φιλοξενίας

12:00 – 19:00

Έλεγχοι καταμετρήσεων και ασφαλείας σκαφών

20:00

Συγκέντρωση Κυβερνητών στο «Μουσείο της Μπουμπουλίνας» (Skippers’ Meeting)

Όλες οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο «Μουσείο της Μπουμπουλίνας» αφορούν
τους Κυβερνήτες των σκαφών & 1 μέλος από το κάθε πλήρωμα.

21:30

Welcome Cocktail στο “Poseidonion Grand Hotel” (μόνο για τους συμμετέχοντες)