Τριγκώνης – Πασχαλίδης: Πρωταθλητές Ευρώπης για 6η φορά το Ελληνικό δίδυμο στα σκάφη Tornado

Πρωταθλητές Ευρώπης αναδείχθηκαν για έκτη φορά στην καριέρα τους οι ιστιοπλόοι της κατηγορίας Τornado καταμαράν Κώστας Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 27 Ιουλίου στο Travemünde της Γερμανίας, στο Lübecker Yacht Club.

Το χρυσό ελληνικό δίδυμο δικαίωσε για ακόμη μια φορά την ιστορία και τους πολλαπλούς τίτλους του τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και, ύστερα από τρεις μέρες ιστιοδρομιών με δυνατούς ανέμους, ως επί το πλείστον, στον κόλπο του Lübeck. Η γνώριμη θέση στο πρώτο σκαλί του βάθρου τους ανήκει και πάλι με τη δεύτερη θέση και τρίτη θέση να καταλαμβάνουν το πλήρωμα των Roland & Nahid Gäbler (ΓΕΡ) και των Martin Rusterholz & Marc Baier (ΕΛΒ) αντίστοιχα. Από την πρώτη κιόλας μέρα η ελληνική ομάδα δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της κυριαρχίας της κατακτώντας 6 πρώτες και 1 δεύτερη θέση σε αντίστοιχες ιστιοδρομίες, εξασφαλίζοντας έτσι ένα σημαντικό προβάδισμα στη βαθμολογία.

 

Trigonis-Paschalidis 1Με αφορμή τη σπουδαία διάκριση, ο Κώστας δήλωσε: «Για μένα αυτός ο αγώνας ήταν ουσιαστικά ένα τεστ για να δω που βρίσκομαι μετά τον τραυματισμό μου. Πραγματικά δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα μιας και ακόμη δεν τον έχω ξεπεράσει πλήρως. Κάθε μέρα, ιδίως τις ημέρες με τους ισχυρούς ανέμους, ανταποκρινόμουν ολοένα και καλύτερα πράγμα που με κάνει πολύ αισιόδοξο για το επικείμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα nacra 17 όπου μαζί με την Σοφία Μπεκατώρου θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα από τα πρώτα 10 εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Ευχαριστούμε θερμά τις οικογένειες μας, τους φίλους και τους συνεργάτες για την ουσιαστική συμβολή τους στην προσπάθεια μας». Από την πλευρά του, ο Ιορδάνης στάθηκε περισσότερο στις καιρικές συνθήκες που συνάντησε το ελληνικό δίδυμο. «Ήταν ένας αγώνας που συναντήσαμε όλες τις καιρικές συνθήκες και ανταποκριθήκαμε καλύτερα απ ότι περιμέναμε μιας και στο tornado μπήκαμε μετά από 11 ολόκληρους μήνες. Προφανώς η προπόνηση που κάνουμε στο nacra 17 μαζί με την Σοφία απέδωσε καρπούς».

Trigonis Paschalidis 2

Φωτογραφίες: Martina Barnetova