Τον Μάιο θα διεξαχθεί το Cretan Union Cup

Ο  Δήμος Μαλεβιζίου , ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ  και ο εμπνευστής  του ΜΙΝΟΑΝ CUP, Πρόεδρος του ΝΟΓΚ, καθηγητής  Πανεπιστημίου Κρήτης Ιωάννης  Παλλήκαρης συνδιοργανώνουν με τους Ναυταθλητικούς Ομίλους της Κρήτης, ΙΟΗ, ΙΟΑΝ, ΝΟΣ και ΝΟΧ,  το φετινό Cretan Union Cup.

Από τις 23 έως τις 29 Μαΐου 2015 τα πληρώματα και τα σκάφη που θα λάβουν μέρος  στην γενέτειρα του Δία, θα ζήσουν μοναδικές  εμπειρίες στο πανέμορφο Κρητικό πέλαγος  και τη ζεστή φιλοξενία που μόνο η Κρήτη μπορεί να προσφέρει.

Το Cretan Union Cup 2015 γεννήθηκε ως ναυταθλητικό γεγονός  ύστερα από τις  εορταστικές εκδηλώσεις  για τα 100 χρόνια από την ένωση του νησιού των Μινωιτών με την ελεύθερη Ελλάδα και  τη μεγάλη επιτυχία του αγώνα, το 2013.

Το Cretan Union Cup 2015,  δεν αποτελεί απλά μια ιστιοπλοϊκή διοργάνωση, αφού όλοι οι συμμετέχοντες πέρα από την ένταση και τις συγκινήσεις των αγώνων, θα απολαύσουν τα Κρητικά ήθη, έθιμα παραδόσεις, κερδίζοντας μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, καθώς παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί και πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλους τους σταθμούς του θεσμού.

Η εκκίνηση των αγώνων θα γίνει από το μαγευτικό λιμάνι του Ηρακλείου και τα σκάφη θα πλεύσουν ανατολικά με προορισμό την Σητεία και επιστροφή στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

Τα εκτός Κρήτης συμμετέχοντα σκάφη, τα οποία έχουν πιστοποιητικό καταμέτρησης, πριμοδοτούνται με 500€ έκαστο, ενώ όλα τα πληρώματα θα έχουν δωρεάν διαμονή και αυτοκίνητο.

Είναι γνωστό σε όλους, ότι οι καιρικές συνθήκες στο κρητικό πέλαγος και ειδικά αυτή την περίοδο, συντελούν σε ένα από τους πιο ενδιαφέροντες ιστιοπλοϊκούς στίβους.

Αθλητές από εξωτερικό, Αμερική, Aυστραλία αλλά και Νέα Ζηλανδία, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρώτο CUCup, με εμπειρία σε μεγάλους αγώνες, μας το επιβεβαίωσαν.

Το φετινό Cretan Union Cup τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Επιτροπής Ανοικτής Θάλασσας και θθα αποτελέσει μια άκρως επιτυχημένη ναυταθλητική διοργάνωση

Το πρόγραμμα

Ηράκλειο-Γάζι – Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Εγγραφές – Έλεγχοι Καταμετρήσεων – 

Κυριακή 24 Μαΐου 2015 

Εγγραφές- Έλεγχοι Καταμετρήσεων – Skippers meeting – Τελετή Έναρξης – 

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 Inshore πλεύση 1Χ6 ν.μ – (βαθμολογικές πόρτες) συνέχεια Offshore πλεύση Περίπλους της νήσου Ντίας 22 ν.μ. Απονομές ιστιοδρομιών στον ΝΟΓΚ

Σητεία – Τρίτη 26 Μαΐου 2015 Offshore ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΣΗΤΕΙΑ 51.ν.μ.

Τετάρτη 27 Μαίου 2015 Rest Day – Welcome dinner – 

Πέμπτη 28 Μαίου 2015 1 Inshore x6 ν.μ (βαθμολογικές πόρτες), συνέχεια offshore πλεύση Σητεία- Διονυσιάδες- Άγιος Νικόλαος 50 ν.μ.

Άγιος Νικόλαος – Παρασκευή 29 Μαίου 2015 Inshore πλεύσεις 2X 6 ν.μ. Τελετή λήξης-Απονομές

cretalive.gr