Το χρυσό στην Ολυμπιάδα του Ρίο, στόχος του Κύπριου Ολυμπιονίκη Π. Κοντίδη

Στόχος του Κύπριου ιστιοπλόου Παύλου Κοντίδη στην Ολυμπιάδα του 2016 είναι το χρυσό μετάλλιο.

Όπως αναφέρει η Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, στην ιστοσελίδα της, μιλώντας χθες, σε συνέντευξη Τύπου στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία, ο Κύπριος Ολυμπιονίκης είπε ότι στόχος του είναι το χρυσό στην Ολυμπιάδα του Ρίο και είναι εφικτό να γίνει.

«Δεν μου αρέσουν τα λόγια αλλά οι πράξεις, θα επενδύσω στη νοητική προπόνηση, για να μπορέσω να κατακτήσω τις πιο υψηλές βαθμολογίες», πρόσθεσε.

Ο Παύλος Κοντίδης έκανε μια σύντομη αναδρομή για την χρονιά που πέρασε καθώς και στους αγώνες που ακολουθούν και τους στόχους του για το 2016.

Ερωτηθείς αν αισθάνεται άγχος από τις τεράστιες προσδοκίες του κυπριακού λαού για την ολυμπιακή χρονιά που έρχεται, ο Κύπριος πρωταθλητής είπε ότι δεν αισθάνεται άγχος, αντιθέτως τον χαροποιεί ιδιαίτερα ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία των συμπολιτών του, γιατί πολύ απλά αυτό αποδεικνύει ότι πλέον αναγνωρίζονται οι προσπάθειες, οι θυσίες και οι κόποι του.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κοντίδης είπε ότι φέτος ο ανταγωνισμός είναι πιο έντονος, αφού υπάρχουν 6 με 8 πολύ καλοί αθλητές που διεκδικούν τα μετάλλια καθώς επιστέφει και Βραζιλιάνος βετεράνος της κλάσης, Ρόμπερτ Σέιντ.

Το 2016, συνέχισε, η Κύπρος έχει μια πολύ δυνατή ολυμπιακή συμμετοχή και όπως είπε, θα φροντίσει να είναι 100% προετοιμασμένος στους Ολυμπιακούς του Ρίο, για να κάνει ακόμη μια φορά την Κύπρο υπερήφανη.

Αναφορικά με την προβολή του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Κύπρο, ο κ. Κοντίδης είπε ότι η προβολή στην Κύπρο είναι μειωμένη, αν και η Κύπρος, τους προσφέρει το μεγαλύτερο εφόδιο του αθλήματος, τη θάλασσα.

Ο Κύπριος Ολυμπιονίκης είπε ότι φέτος είναι διατεθειμένος να θυσιάσει κάποια μετάλλια σε άλλες διοργανώσεις γιατί πρωταρχικός του στόχος για φέτος είναι η Ολυμπιάδα.

Ανέφερε, τέλος, ότι μετά το πανευρωπαϊκό κανείς δεν θα θυμάται τον αθλητή που πήρε μετάλλιο αλλά φυσικά θα θυμάται τον ολυμπιονίκη.