Στις Σπέτσες το 1o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σκαφών τύπου Bug

 

Το 1o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σκαφών τύπου Bug διοργανώνεται για πρώτη φορά στις Σπέτσες από το Ναυτικό Όμιλο Σπετσών (Ν.Ο.ΣΠ.)

Το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκαφών τύπου Bug θα διοργανώσει ο Ναυτικός  Όμιλος Σπετσών (Ν.Ο.ΣΠ.) στις Σπέτσες, το διάστημα 9-12/7/2015. Για πρώτη φορά, ένα αθλητικό γεγονός τέτοιου μεγέθους ανατίθεται σε νεοσύστατο Όμιλο. Οι ιστιοδρομίες θα λάβουν χώρα στο δίαυλο των Σπετσών, μπροστά από την παραλία του Αγ. Μάμμα, ανάλογα με τις συνθήκες των ανέμων.

Νεαροί αθλητές από 7 έως 17 ετών, θα εκπροσωπήσουν Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους από όλη την Ελλάδα και θα αγωνιστούν για τον πρώτο εθνικό τίτλο της κλάσης BUG της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Μέσα από το πανελλήνιο πρωτάθλημα, στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας και του αθλητικού πνεύματος αλλά και η προώθηση των νέων στον αθλητισμό. Για τις Σπέτσες και τους Σπετσιώτες, η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή λόγω της ναυτικής παράδοσης του νησιού. Στο πλαίσιο αυτής της παράδοσης ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2014 ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών (Ν.Ο.ΣΠ.), με στόχο τη μετάδοση της αγάπης για τη θάλασσα στους νέους και την ανάδειξη της ελληνικής ναυτοσύνης και των ναυταθλητικών ιδεωδών.


 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τον Αντιπρόεδρο του ΝΟΣΠ Πέτρο Πετρακόπουλο (τηλ. 6932 339895) ή τον Έφορο Ιστιοπλοϊας του ΝΟΣΠ και Υπεύθυνο Αγωνιστικού Μανόλη Παντελή (τηλ. 6932 336522), τη Γραμματέα της Επιτροπής Αγώνων Αλεξάνδρα Μανόλη (τηλ. 6944 541075) ή την Υπεύθυνη Εθελοντισμού και Συνεργασίας με τον Εμπορικό Σύλλογο Μαίρη Τσάνα (τηλ. 6945 965740).