Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών

 

Ο Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου με το τμήμα Υδατοσφαίρισης κατάφερε επιτέλους να προβάλλει την αθλητική ιστορία της Κεφαλονιάς μας, κατακτώντας τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, η οποία του έδωσε το δικαίωμα να τον κατατάξει στην Α1 Εθνική Κατηγορία.

            Για πολλούς ήταν άπιαστο όνειρο, μας αποκαλούσαν εθεροβάμονες, ονειροπόλους. Άλλοι μας έδιναν κουράγιο. Οι μόνοι που πραγματικά πιστέψαμε και ούτε δευτερόλεπτο δεν το αμφισβήτησαμε , είμασταν εμείς. Κυρίως η Επιτροπή Στήριξης, που απαρτίζετε από τους κυρίους Κοσμάτο Γεράσιμο, Πανταζάτο Άγγελο, Τραυλό Ανδρέα , Αλυσανδράτο Θεόδωρο και από τους αθλητές μας, οι οποίοι παρ’ όλες τις αντόξοες συνθήκες προετοιμασίας τους, κατάφεραν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αήττητοι. Κάτι που εξέπληξε παράγοντες με μεγάλη πείρα στο άθλημα.

            Στην τελική Φάση ο μόνος που μας λύγισε ήταν τα Χανιά, γιατί το άξιζαν κιόλας. Μια ομάδα με μακροχρόνια πείρα στην υδατοσφαίριση, με τη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα υδατοσφαιριστών, επί σειρά ετών στην Α1 εθνική κατηγορία, βρέθηκε στην Α2 από κακές συγκυρίες κι εκεί τη συναντήσαμε. Είμαστε υπερήφανοι ότι δεχθήκαμε ήττα από αυτή τη μεγάλη ομάδα και μάλιστα με ένα γκόλ διαφορά (σκορ 6-5), όταν μέχρι 3′ προ της λήξης προηγούμασταν με δύο γκόλ διαφορά και 30” προ της λήξης , ενώ ισοφαρίσαμε μας ακύρωσαν το γκόλ.

            Δεν υπάρχουν λόγια να ευχαριστήσουμε ή να συγχαρούμε τους αθλητές μας. Τους συγχαίρουμε για το ήθος τους. Η μεγάλη κατάκτηση αυτού του τίτλου, η οποία χαράκτηκε στην ιστορία μας, θα πρέπει να διατηρηθεί, ώστε να μη θεωρηθεί ότι ήταν ένα τυχαίο γεγονός και είναι στο χέρι μας. Όλο αυτό το διάστημα αγωνιστήκαμε, δημιουργήσαμε, χαρήκαμε σχεδόν μόνοι μας, εκτός των χορηγών τους οποίους ενεργοποιήσαμε. Οι υπόλοιποι ήταν σε πλήρη αδράνεια.

Ο αγώνας μας ήταν πολύ δύσκολος, για αυτό το λόγο αυτή τη διάκριση για μας τουλάχιστον , έχει μεγάλη αξία και δε θα αφήσουμε να υποτιμηθεί.

            Ευχαριστούμε όλους όσους έστειλαν και συνεχίζουν να στέλνουν συγχαρητήρια μηνύματα. Ευχαριστούμε τον Τοπικό Τύπο και τους Σταθμούς για την συμπαράστασή τους , τόσο στις στιγμές της αγωνιστικής περιόδου όσο και κατά την άνοδό μας, για τους υπέροχους τίτλους που διακοσμούσαν τα δημοσιεύματά τους. Επιφυλλασόμεθα, να βρεθούν σύντομα κοντά μας σε κάποια δεξίωση, εκδήλωση ή συνάντηση, ώστε από κοινού να θέσουμε προτάσεις και να πάρουμε αποφάσεις, να οργανωθούμε, να αφυπνήσουμε το Κεφαλονίτικο πνεύμα μας, που τον τελευταίο καιρό έχει πέσει σε μικρό λήθαργο, ώστε η ομάδα μας να συνεχίσει να τιμά τον τόπο μας.

            Ελπίζουμε και ευχόμαστε το παράδειγμα της ομάδας μας, δηλαδή, η οργάνωση, η πορεία, το φίλαθλο πνεύμα, να γίνει παράδειγμα προς μίμηση σε άλλα ομαδικά αθλήματα, ώστε ο τόπος μας να αποκτήσει άλλο ένα αθλητικό τίμημα. Έτσι δε θα είμαστε στο μέλλον επαίτες για την σωτηρία των παιδιών μας αλλά θα απαιτούμε να λαμβαίνουμε τα ανταποδοτικά που αντιστοιχούν σε τέτοιου είδους προσπάθειες , σε τέτοιου είδους πορείες.