Πέφτει η αυλαία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτής Θαλάσσης στο Porto Carras

Το βράδυ της Κυριακής με τις απονομές στους νικητές, πέφτει η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης που διοργανώνει o Ναυτικός Ομιλος Θεσσαλονίκης, στο μαγευτικό Porto Carras Grand Resort.

Με τις ιστιοδρομίες της Κυριακής να απομένουν για να ολοκληρωθεί αγωνιστικά η διοργάνωση, η κορυφή φαίνεται ότι θα έχει τα χρώματα της Ιταλίας, όπως φάνηκε και από την Offshore ιστιοδρομία που έγινε το Σάββατο, κάτω από υπέροχες καιρικές συνθήκες που βοήθησαν στο να γίνει σπουδαίος αγώνας!

Στην κατηγορία AB το ιταλικό DUVETICA GREY GOOSE νίκησε στην 7η ιστιοδρομία και παραμένει στην κορυφή!

Στις υπόλοιπες θέσεις ακολουθούν το MELITI IV-MUSTO του Γιώργου Ανδρεάδη, το MORGAN IV που ανέβηκε ξανά στην πεντάδα, το MY WAY το Φαίδωνα Κυδωνιάτη και το BLUE SKY (Ιταλία). Αξίζει να σημειωθεί ότι με την συμπλήρωση των επτά ιστιοδρομιών, όλα τα σκάφη είχαν το δικαίωμα να «πετάξουν» την πιο κακή τους κούρσα και να κρατήσουν όλες τις άλλες.

Σταθερή η κατάσταση και στην κατηγορία C όπου δύσκολα θα χάσει την πρωτιά το ιταλικό SCUGNIZZA-Total Lubmarine, παρά το γεγονός ότι στην κούρσα του Σαββάτου ήταν δεύτερο πίσω από το εσθονικό KATARIINA II. Εντυπωσιακό ήταν το OXYGONON με κυβερνήτη τον Ακη Τσαλίκη που πήρε την τέταρτη θέση στην 7η ιστιοδρομία και έτσι ανέβηκε στην 5η θέση της γενικής κατάταξης, ξεπερνώντας το NORTHERN LIGHT-Samer & Co Shipping.

Ετσι, με την ολοκλήρωση της 4ης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ORC και μετά από επτά ιστιοδρομίες, η κατάταξη στις δύο κατηγορίες είναι:

Class AB
1. DUVETICA GREY GOOSE (Ιταλία) με κυβερνήτη τον Vagliano Giampiero

2. MELITI IV-MUSTO (Ελλάδα) με κυβερνήτη το Γιώργο Ανδρεάδη

3. MORGAN IV (Iταλία) με κυβερνήτη τον Nicola de Gemmis

4. MY WAY (Ελλάδα) με κυβερνήτη το Φαίδωνα Κυδωνιάτη

5. BLUE SKY (Ιταλία) με κυβερνήτη τον Claudio Terrieri

Class C
1. SCUGNIZZA-Total Lubmarine (Iταλία ) με κυβερνήτη τον Vincenzo de Blasio
2. KATARIINA II (Εσθονία) με κυβερνήτη τον Aivar Tuulberg

3. SUGAR (Εσθονία) με κυβερνήτη τον Ott Kikkas

4. ΒΑΧΕMUS (Ελλάδα) με κυβερνήτη το Θανάση Μπαξεβάνη

5. ΟΧΥGONON (Ελλάδα) με κυβερνήτη τον Ακη Τσαλίκη

Σήμερα στις 21.00 θα γίνει η απονομή των επάθλων στο Porto Carras Grand Resort

prothathlima_orc (1)   prothathlima_orc (2)