Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκαφών J24. 4 έως 6 Απριλίου

Πυρετωδώς ολοκληρώνονται οι τελευταίες προετοιμασίες των ομάδων για την επικείμενη Α’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της κλάσης σκαφών J24, η οποία θα διεξαχθεί στον Φαληρικό Όρμο από την Παρασκευή 4 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 6 Άπριλίου 2014. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κλάσης διεξάγεται κάθε χρόνο σε δύο φάσεις, εκ των οποίων μία διοργανώνεται στην Αθήνα και μία στην Κρήτη. Φέτος η Β’ Φάση θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στα Χανιά.

 

Η μαρίνα του Φλοίσβου και οι εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου θα φιλοξενήσουν τις 15 ομάδες και τους 80 περίπου ιστιοπλόους, από την Αθήνα, την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη, που αναμένεται να δώσουν το παρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και να κάνουν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Παρά τις πολλές αλλαγές και τις οικονομικές συγκυρίες οι ομάδες παραμένουν πιστές στο ραντεβού τους, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά ότι η κλάση J24 είναι η πολυπληθέστερη και πιο δραστήρια κλάση σκαφών one design στην Ελλάδα.

Η μεγάλη απούσα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα είναι η ομάδα ANIMA, η οποία πέρυσι είχε κατακτήσει την τρίτη θέση. Τα φαβορί, όμως, θα εμφανιστούν στη γραμμή της εκκίνησης έτοιμα να δώσουν συναρπαστικές μάχες στο νερό. Το EYNIKH του Δημήτρη Αλτσιάδη, δευτεραθλήτρια ομάδα πέρυσι και προερχόμενη από την πρόσφατη κατάκτηση του Primo Cup στο Μονακό, και η ομάδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου, περσινή πρωταθλήτρια της κλάσης, αναμένεται να δώσουν μάχη πόντο με πόντο για μία καλή αρχή που θα τους δώσει το προβάδισμα για την τελική κατάκτηση του τίτλου. Πονοκεφάλους στα φαβορί θέλει να δημιουργήσει το JMANIA του Νίκου Σπίγγου. Έχοντας στο τιμόνι την αθλήτρια των ολυμπιακών κατηγοριών Κατερίνα Καϊτατζίδου για δεύτερη συνεχή χρονιά, το πλήρωμα παρουσιάζεται δεμένο και ελπίζει να κάνει την ανατροπή στην Α’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

J24 Greek Nationals Day 2-0032

Από κοντά και οι άλλες ομάδες, όπως το MINOAN SPIRIT του Άρη Παλλήκαρη, το ACTIVISTA του Δημήτρη Λέκκα, το SIMERA του Γιώργου Λυρώνη και οι δύο ομάδες του Πανεπιστημίου της Κρήτης, έτοιμες να εκμεταλλευτούν κάθε λάθος και στραβοπάτημα των πρωτοπόρων.

Οι αγώνες, οι οποίοι διοργανώνονται από τον Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου, ξεκινάνε το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 13:00, με τις τέσσερις προγραμματισμένες ιστιοδρομίες και συνεχίζονται το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί με προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης στις 10:00 πμ. Οι ιστιοδρομίες διεξάγονται κοντά στη στεριά, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να έρθει στη μαρίνα του Φλοίσβου και να παρακολουθήσει όλη τη δράση από κοντά.

Χορηγός του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για μία ακόμα χρονιά είναι η κοινοπραξία ANEK-SUPERFAST και η ΑΝΕΚ Lines, οι οποίες προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις στις μεταφορές των σκαφών και των πληρωμάτων.