Ολοκληρώθηκε η 1η ιστιοδρομία του 51ου Ραλλυ Αιγαίου

Ξεκίνησε το 51ο Ραλλυ Αιγαίου. Η πρώτη ιστιοδρομία, Φάληρο – Μήλος, ολοκληρώθηκε μετά από 16 ώρες και 37 λεπτά με νικητή τον Δ. Δεληγιάννη. Οι δυσκολίες στην πρώτη ιστιοδρομία ήταν μεγάλες καθώς την Παρασκευή το βράδυ στο Αιγαίο επικρατούσαν νότιοι άνεμοι χαμηλής έντασης με αποτέλεσμα τα σκάφη να μην μπορούν να βρούν τον απαιτούμενο αέρα. Η κατάσταση βελτιώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου οπού φύσηξε βόρειος άνεμος και τα σκάφη προσπάθησαν να καλύψουν μεγάλο μέρος από το χαμένο έδαφος. Το σκάφος BULLET – SKULD με κυβερνήτη τον Δημήτρη Δεληγιάννη (4 φορές νικητής τυ ραλλυ Αιγαίου) μπήκε στο λιμάνι του Αδάμαντα στη Μηλο στις 10:37, με μόλις 7 λεπτά διαφορά από το δεύτερο OPTIMUM 3 ASPIDA SAX-BANK (περσινό νικητης του αγώνα) με κυβερνήτες τους Περικλή Λίβα και Νίκο Λάζο που έφθασαν στον Αδάμαντα στις 10:44.

Ακολούθησαν τα σκάφη DRAGON με ώρα άφιξης 12:11, το VANAVIOLETA 3 με άφιξη στις 12:15, το VANAVIOLETA 4 στις 13:58 και το URSUS MINOR που μπήκε στο λιμάνι της Μήλου στις 15:05.
 Τον αγώνα εγκατέλειψαν 3 σκάφη, τα VENTUS, VENUS και SEA LION. Σήμερα Κυριακή είναι ημέρα ανάπαυσης των πληρωμάτων και επιδιόρθωσης των σκαφών. Η γιορτή υποδοχής των σκαφών και απονομής των επάθλων στους ιστιοπλόους θα ξεκινήσει στις 21:00, ενώ το πρωί της Δευτέρας στις 10:00 θα δοθεί η εκκίνηση της 2ης Ιστιοδρομίας που θα ξεκινήσει από τη Μήλο και θα καταλήξει στην Αστυπάλαια. Μια διαδρομή συνολικής απόστασης 10 νμ.