/

ΛΙΤΗ ΑΛΛΑ ΛΑΜΠΡΗ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

IMG_3547_resize

Στο πνεύμα των ημερών κινήθηκε ο διοργανωτής όμιλος των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων , των σκαφών 49er και Nacra 17 για την τελετή λήξης των αγώνων που διέπονται από αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε 250 περίπου ιστιοπλόους να κάνουν κέφι με την ελληνική κουζίνα και να βγάλουν από μέσα τους την υπερένταση 10 ημερών. Τα μετάλλια στους νικητές αλλά και χειροκρότημα για όλους από όλους. Άλλωστε οι ιστιοπλόοι πολλές φορές δουλεύουν ομαδικά κι ας προέρχονται από διαφορετικές χώρες.

Ο πρόεδρος του ΝΟΘ Λάζαρος Τσαλίκης ευχαρίστησε τους ιστιοπλόους να αποδεχθούν την πρόσκληση για τους αγώνες τονίζοντας ταυτόχρονα και την σημασία τέτοιων αγώνων για την πόλη
“.. ήταν το μεγαλύτερο event που έχει αναλάβει ο όμιλος στην ιστορία ανάληψης ανάλογου επιπέδου διοργανώσεων που ξεκίνησαν από το 2007, αλλά εγώ θα το χαρακτήριζα το πιο απαιτητικό. Το μυστικό και αυτής της επιτυχίας είναι η όρεξη και το κέφι των εθελοντών- μελών του ομίλου…”

Αντίστοιχες δηλώσεις για την οργανωτική επιτυχία των αγώνων έκαναν και οι επίσημοι προσκεκλημένοι του ΝΟΘ , ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, η Αντινομάρχης Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης που έκαναν λόγο για το οικονομικό αποτύπωμα που αφήνει ο όμιλος στη πόλη, αλλά και γενικότερα τα τουριστικά οφέλη. Ο μάνατζερ της κλάσης των 49ers Μπεν Ριμόκερ αναφέρθηκε στη σημασία του χρονικού σημείου της διοργάνωσης ( μεγάλη συμμετοχή ένα μήνα μετά τους Ο. Α.) .

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκ μέρους των ιστιοπλόων μίλησε η νικήτρια των 49er fx Ολλανδέζα Οντίλ Φαν Αανχολτ που εκθείασε την φιλοξενία και την άψογη διαδικασία του αγωνιστικού σκέλους.
Εδώ αξίζει να αναφέρουμε τους προέδρους των επιτροπών αγώνων, Νίκο Παπαγεωργίου, Νίκο Μπεναξίδη, Γιάννη Παυλίδη σύνολο 3 για κάθε ένα στίβο, καθώς και τον Θανάση Παπαντωνίου που είχε την γενική εποπτεία.

Παράλληλα το παρόν έδωσαν παρατηρητές από το Χάλιφαξ του Καναδά, αφού ο τοπικός όμιλος θα αναλάβει την διοργάνωση του 2022 και ήταν μια καλή ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων.

Η βραδιά έκλεισε με το μουσικό θέμα της ταινίας ” Σέρπικο” αφιερωμένο στο Μίκη Θεοδωράκη.

Επόμενο ιστιοπλοϊκό ραντεβού, πάλι από τον ΝΟΘ, με το παγκόσμιο πρωτάθλημα Tornado από 26 Σεπτεμβρίου μέχρι 3 Οκτωβρίου.