Ιστιοπλοϊκοί αγώνες «Αρκάδια 2015» στο Ρέθυμνο

 
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 14-15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ Ι.Ο ΡΕΘΥΜΝΟΥ
 
Μια εντυπωσιακή διοργάνωση θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 14-15 Νοεμβρίου εντός του λιμανιού του Ρεθύμνου, με διοργανωτή τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρεθύμνου, για να τιμηθεί η επέτειος του Ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.
Μετά την επιτυχία της προηγούμενης συνδιοργάνωσης, Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρεθύμνου και Κλάσης J24 υπό την εποπτεία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και με την στήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, ο αγώνας match race «Αρκάδια» 2015, το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εντός του λιμανιού του Ρεθύμνου δίνοντας έτσι την δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλοι από κοντά τον αγώνα.
 
Το Match Racing είναι μονομαχίες μεταξύ 2 ιστιοπλοϊκών σκαφών (μήκους 7 μέτρων περίπου όμοια στα χαρακτηριστικά τους) σε συγκεκριμένη μικρή απόσταση και ο νικητής αναδεικνύεται μετά από αλλεπάλληλες αναμετρήσεις/προκρίσεις. Στα πλαίσια ενός αγώνα, όλες οι συμμετέχουσες ομάδες παίζουν μεταξύ τους μέσα από μια διαδικασία που ονομάζεται round robin ώστε να αναδειχτεί ο νικητής. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός ότι η φιλοσοφία του αγώνα είναι η τακτική του να δυσκολέψει το ένα σκάφος τις κινήσεις του άλλου και να το αναγκάσει να παραβεί τους κανονισμούς και να χάσει! Το America’s Cup είναι μια διοργάνωση που παραδοσιακά γίνεται με αυτόν τον τρόπο. Η θέα το Σαββατοκύριακο 14 – 15 Νοεμβρίου, αναμένεται να είναι πολύ εντυπωσιακή αφού ο στίβος θα στηθεί πολύ κοντά στην στεριά. Έτσι, όσοι παρευρεθούν σε αυτό θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό θέαμα μονομαχιών!
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΡΑΣ
goodnet.gr{jcomments on}