Ιστιοπλοΐα: Τέταρτοι στο πρωτάθλημα Β. Αμερικής Μπεκατώρου και Τριγκώνης

Με την κατάληψη της τέταρτης θέσης ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στο Μαϊάμι, στο πρωτάθλημα ”Nacra 17” της Βόρειας Αμερικής, η Σοφία Μπεκατώρου και ο Κωνσταντίνος Τριγκώνης.

Στη μικτή αυτή κατηγορία οι Έλληνες αθλητές κατετάγησαν τέταρτοι ανάμεσα σε 19 πληρώματα, δείχνοντας ότι βρίσκονται εντός των επιδιώξεών τους για το 2015 που είναι, πρωτίστως, η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016. 

«Είναι μέχρι σήμερα το καλύτερο αποτέλεσμά μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι΄ αυτό. Η πρόοδος που κάναμε αυτόν τον μήνα αλλά και γενικότερα γίνεται με πολύ σταθερό ρυθμό, συνειδητοποιημένα και αρχίζει σιγά σιγά να φέρνει αποτελέσματα» δήλωσε η Μπεκατώρου.

Από την πλευρά του ο Τριγκώνης πρόσθεσε πως «ήταν ένας πολύ δύσκολος μήνας, με αρκετά προβλήματα, τα οποία όμως μάς πείσμωσαν ακόμη περισσότερο».

Και ο Έλληνας πρωταθλητής πρόσθεσε: «Κλείσαμε την παρουσία μας στην Αμερική με ένα καλό αποτέλεσμα ανάμεσα σε μερικούς από τους κορυφαίους ιστιοπλόους του πλανήτη, όπως ο Φρανκ Κάμας και ο Ίκερ Μαρτίνεθ. Είμαστε μέσα στους στόχους μας, κάνουμε σταθερά βήματα μπροστά και συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την προσπάθεια αυτή».

Ο επόμενος αγώνας για τους δύο ιστιοπλόους θα είναι εκείνος στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας περί τα τέλη Μαρτίου, ο φημισμένος «Princess Sofia Trophy».

naftemporiki.gr