Ιστιοπλοΐα: Πρώτοι στο Παγκόσμιο οι Μάντης-Καγιαλής και Καραχάλιου

Άνοιξαν πανιά για το χρυσό μετάλλιο τα ελληνικά πληρώματα στον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου κυπέλλου ιστιοπλοΐας, που γίνεται στο Μαϊάμι, αφού οι Ολυμπιονίκες μας στα 470 Μάντης-Καγιαλής και η Καραχάλιου στα Laser Radial οδηγούν την κούρσα.

Το Ελληνικό δίδυμο στα 470 είναι στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης μετά την ολοκλήρωση των 6 πρώτων ιστιοδρομιών, αφού και στην 3η ημέρα είχαν μια 5η και μια 12η θέση (την οποία έσβησαν) και οι βαθμοί ποινής τους είναι 18 (συνολικά 30). mantiskagialissailingmiami_r6

(Τα επίσημα αποτελέσματα)

 Από κοντά στους Μάντη-Καγιαλή είναι οι δύο Αμερικανοί ΜακΝέι και Χιουζ με 20 βαθμούς, ενώ στην 3η θέση με 23 βαθμούς ποινής το πλήρωμα από την Ιαπωνία, Ισοζάκι-Τακαγιανάκι.

Καταπληκτική εμφάνιση όμως και για την Βασιλεία Καραχάλιου, που έχει από την αρχή πάρει κεφάλι στα Laser Radial και δίνει σκληρή μάχη με την Βελγίδα Έυη Βαν Άκερ.

karachalioulaser r6
(Τα επίσημα αποτελέσματα)

Τις δύο αθλήτριες χωρίζει μόλις ένας βαθμός ποινής (13 έναντι 14), ενώ η Γαλλίδα Κερνγκάτ, που έιναι στην 3η θέση απέχει πολύ με 37 βαθμούς. Η Ελληνίδα ιστιοπλόος έχει μέχρι τώρα δύο πρωτιές και μια δεύτερη θέση, έχοντας ήδη “ξεφορτωθεί” την 5η θέση της πρεμιέρας της.