Έπεσε η αυλαία για τον αγώνα Σκαφων Κλασης J24

«Η αυλαία έπεσε, το ΚΙΚΑ νικητής της φετινής Λίστας Κατάταξης Σκαφών Κλάσης J24»

 

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοέμβρη ήταν εκείνο που έκλεισε την ιστιοπλοϊκή σεζόν για την Ελληνική Κλάση Σκαφών J24 με τον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στον κόλπο της Σούδας στα Χανιά από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (ΙΟΧ). Συνολικά συμμετείχαν 11 (έντεκα) πληρώματα, με χαρακτηριστικό του αγώνα να είναι η “κόντρα” μεταξύ δύο πληρωμάτων για την κατάληψη της 1ης θέσης της τελικής Λίστας Κατάταξης Σκαφών Κλάσης J24 για το έτος 2016. Πριν την έναρξη του αγώνα, το πλήρωμα ΚΙΚΑ από το Ναυταθλητικό Όμιλο Γαζίου Κρήτης (ΝΟΓΚ) στην 1η θέση και το πλήρωμα ΕΥΝΙΚΗ από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αγίου Νικολάου (ΙΟΑΝ) στη 2η απείχαν μόλις 2,48 βαθμούς διαφοράς μεταξύ τους, με μεγάλο νικητή της φετινής Λίστας Κατάταξης, εν τέλη, να χρίζεται το πλήρωμα ΚΙΚΑ.

Την πρώτη μέρα των αγώνων πραγματοποιήθηκαν 4 ιστιοδρομίες με άνεμο που είχε διεύθυνση  από τις 130-150 μοίρες  και ένταση 10 – 13 κόμβους. Το πέρας της ημέρας βρήκε το πλήρωμα ΕΥΝΙΚΗ στην 1η θέση του αγώνα, το οποίο όμως δεν επηρέαζε τις θέσεις της τελικής Λίστας Κατάταξης, καθώς το πλήρωμα ΚΙΚΑ ακολουθούσε στη 2η, με το πλήρωμα MINOAN SPIRIT να βρίσκεται στη 3η. Πάραυτα, το ενδιαφέρον παρέμενε αμείωτο καθώς 2 πληρώματα κυριολεκτικά καιροφυλακτούσαν για να “αρπάξουν” τη 2η θέση από το πλήρωμα ΚΙΚΑ με μόλις 2 και 7 βαθμούς ποινής διαφορά από αυτό καθώς και την ευκαιρία να “πετάξουν” τη χειρότερη τους ιστιοδρομία με τη συμπλήρωση και της 5η ιστιοδρομίας την επόμενη ημέρα.

Μετά από μια πολύ έντονη αγωνιστικά ημέρα, τα πληρώματα και οι διοργανωτές βρέθηκαν νωρίς το βράδυ στο ρακοκάζανο του κου Κιμινουλάκη, όπου ο πολιτιστικός σύλλογος Σταυραετοί δημιούργησε μια πολύ ζεστή βραδιά με Κρητική χροιά. Η Κρητική λύρα με την συνοδεία μεζέδων και τσικουδιάς διασκέδασε τα πληρώματα μέχρι αργά το βράδυ.

Την επόμενη ημέρα, τα πληρώματα ήταν έτοιμα από νωρίς για να πάρουν μέρος στις δύο εναπομείναντες ιστιοδρομίες. Αν και μέχρι το μεσημέρι το αεράκι δεν έλεγε να εμφανιστεί ή σταθεροποιηθεί στον Κόλπο της Σούδας, τελικά αυτές ξεκίνησαν γύρω στις 12:30 η ώρα με διεύθυνση ανέμου από τις 320-350 μοίρες, ένταση 4-6 κόμβων, και τον ήλιο να θυμίζει καλοκαίρι.  Τα αποτελέσματα της 5ης ιστιοδρομίας, πρακτικά και ξεκαθάρισαν το τελικό νικητή της Λίστας Κατάταξης Σκαφών Κλάσης J24 για το 2016, με τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα να διαμορφώνονται ως εξής.

 

1ST_PLACE
1η θέση το πλήρωμα ΕΥΝΙΚΗ με Κυβερνήτη τον Αλτσιάδη Δ. και πλήρωμα Καρτάλης Σ., Νικολαιδής Α., Καρβέλας Μ., Τσιγκάρας Κ. από τον ΙΟΑΝ
2ND_PLACE
2η θέση το πλήρωμα ΚΙΚΑ με κυβερνήτη τον Αγγελάκη Μ. και πλήρωμα Κασαπάκης Γ., Λιβανού Ε., Κατσούλη Π., Γαράκη Χ. από το ΝΟΓΚ

 

3RD_PLACE
3η θέση το πλήρωμα ΜΙΝΟΑΝ SPIRIT με κυβερνήτη τον Α. Παλλήκαρη και πλήρωμα Καρυωτάκης Ν., Σκοτίδα Κ., Πετρουλάκης Ν., Καλυβίτης Ν. από το ΝΟΓΚ

 

4η θέση το πλήρωμα ΑΝΑΣΣΑ με κυβερνήτη τον Καπνίση Ν. και πλήρωμα Σουρλίγκας Μ., Βερβελάκης Ν., Τρυμαφυλάκης Κ., Ταύλα Σ. από το ΝΟΓΚ

5η θέση το πλήρωμα PHYSALIA – PHYSALIS με κυβερνήτη τον Πετεκίδης Γ. και πλήρωμα Ρούσσης Μ., Δίκας Δ., Zelenka T., Καλδής Α. από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

6η θέση το πλήρωμα SIMERA με κυβερνήτη, τον Γ. Λυρώνη και πλήρωμα Μακριδάκης Γ., Συγγελάκη Ε., Λενακάκη Σ., Καλαμπόκης Α. από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ηρακλείου (ΙΟΗ).

7η θέση το πλήρωμα ΩΚΥΡΟΗ με κυβερνήτη τον Τσουπάκη Μ. και πλήρωμα Πολιουδάκης Γ., Γεωργουλάκης Χ., Κουκουλάρης Π., Καρακώστα Β. από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρεθύμνου (ΙΟΡ).

8η θέση το πλήρωμα MOMENTUM με κυβερνήτη τον Βιτσάκη Γ. και πλήρωμα Τσουκαλή Στ., Σεβαστάκη Μ., Ατζολετάκη Ε., Ραπτάκη Ε., Τζικολαι Μ., Θάνος Κ. από το ΝΟΓΚ

9η θέση το πλήρωμα ΝΙΚΟΛΑΣ με κυβερνήτη τον Σπίγκος Ν. και πλήρωμα Οικονόμου Μ., Αργυροπούλου Μ., Γιακουμιδάκης Γ., Παπαμιχαήλ Ν. από τον ΙΟΧ.

10η θέση το πλήρωμα ΑRIBA με κυβερνήτη τον Ζαχαριουδάκη Ν. και πλήρωμα Κόκκαλη Ε. Βερβελάκης Ν., Χαροντάκης Μ., Ψούνη Λ. από τον ΙΟΧ.

11η θέση το πλήρωμα DJ με κυβερνήτη τον Μαλλιωτάκη Γ. και πλήρωμα Στρατηγάκης Μ., Χρυσοφάκης Β., Τσικανδυλάκης Μ., Θεοχάρη Σ., Πινακουλάκης Ν., Κόκκαλη Ε., Χατζιμπαλόγλου Ο. από τον ΙΟΗ.

 

Με το πέρας των αγώνων ακολούθησε ένας χορταστικός μπουφές για τα πληρώματα και τους φίλους του ΙΟΧ, η προγραμματισμένη απονομή των επάθλων, και το κλείσιμο της χρονιάς όπου όλα τα πληρώματα ανανεώσανε το ραντεβού τους για το επόμενο έτος.

KAZANI1 KAZANI2

Στο σύνολο, δε, των αγώνων του έτους, τα τελικά αποτελέσματα της Λίστας Κατάταξης Σκαφών Κλάσης J24 διαμορφώθηκαν ως εξής:

1η θέση το πλήρωμα ΚΙΚΑ από το ΝΟΓΚ με 120,66 βαθμούς.

2η θέση το πλήρωμα ΕΥΝΙΚΗ από τον ΙΟΑΝ με 120,00 βαθμούς

3η θέση το πλήρωμα ΣΗΜΕΡΑ από τον ΙΟΗ με 91,06 βαθμούς

4η θέση το πλήρωμα ΜΙΝΟΑΝ SPIRIT από το ΝΟΓΚ με 83,38 βαθμούς

5η θέση το πλήρωμα JMANIA από το Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου (ΝΟΠΦ) με 61,20 βαθμούς

6η θέση το πλήρωμα ΑΝΑΣΣΑ  από το ΝΟΓΚ με 58,91 βαθμούς

7η θέση το πλήρωμα PHYSALIA-PHYSALIS από το Παν. Κρήτης με 55,96 βαθμούς

8η θέση το πλήρωμα MOMENTUM από το ΝΟΓΚ με 45,33 βαθμούς

9η θέση το πλήρωμα ΩΚΥΡΟΗ από τον ΙΟΡ με 40,12 βαθμούς

10η θέση το πλήρωμα ACTIVISTA από το ΝΟΠΦ με 29,10 βαθμούς

11η θέση το πλήρωμα ΝΙΚΟΛΑΣ από τον ΙΟΧ με 21,35 βαθμούς

12η θέση το πλήρωμα ΝΟΕ από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ) με 18,46 βαθμούς

13η θέση το πλήρωμα ΑΝΙΜΑ-ENVIROL από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά (ΙΟΠ) με 18,33 βαθμούς

14η θέση το πλήρωμα TA ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ από τον ΙΟΗ με 16,28 βαθμούς

15η θέση το πλήρωμα DJ από τον IOH με 13,01 βαθμούς

16η θέση το πλήρωμα ARIBA από τον IOX με 3,64 βαθμούς

17η θέση το πλήρωμα ΣΝΔ από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων με 3,21 βαθμούς

Οι 3εις πρώτοι νικητές της Λίστας Κατάταξης Σκαφών Κλάσης J24 θα έχουν τη τιμή να βραβευθούν από την Επιτροπή Ανοιχτής Θάλασσας/Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στην εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε έτος στα γραφεία της ομοσπονδίας. Η συμμετοχή 17 πληρωμάτων στο σύνολο του έτους αποτελεί σημαντικότατη ένδειξη προς μία επιτυχή πορεία έως τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σκαφών Κλάσης J24 της Διεθνής Κλάσης στην Πάτρα το 2019.

 

Για ακόμα μία φορά και για όλο το έτος του 2016, η Διοίκηση και τα μέλη της Ελληνικής Κλάσης Σκαφών J24 ευχαριστούν θερμά την ΑΝΕΚ LINESBLUE STAR FERRIES για την ευγενή τους χορηγία και τη συνεχή διευκόλυνση της μεταφοράς των σκαφών και των πληρωμάτων καθώς και το χορηγό εξοπλισμού και ρουχισμού VMG Factory.