Αποτελέσματα κύπελλο Γαζιού 2016

Το φθινόπωρο βρήκε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σκαφών Κλάσης J24 με, πρώτο, τον αγώνα “Κύπελλο Γαζίου 2016”, ο οποίος διοργανώθηκε από το Ναυταθλητικό Όμιλο Γαζίου Κρήτης (ΝΟΓΚ) στο λιμανάκι της Παντάνασσας, Γάζι, Κρήτης, το διήμερο 1-2/10/16 με τη συμμετοχή 7 (επτά) πληρωμάτων. Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από τη συμμετοχή ενός νεοσύστατου πληρώματος με νεοαποκτηθέν σκάφος και τον έντονο συναγωνισμό μέχρι και την τελευταία ιστιοδρομία του αγώνα για τον προσδιορισμό της τελική κατάταξη των πληρωμάτων. Νικητής ανακηρύχθηκε το πλήρωμα “ΚΙΚΑ” από το ΝΟΓΚ, ενώ το νεοσύστατο πλήρωμα “ΑΝΑΣΣΑ” κατέλαβε τελικά τη 2η θέση.IMAGE_1SM

Μετά τις τυπικές διαδικασίες του αγώνα, η εκκίνηση δόθηκε το Σάββατο στις 13:00 με άνεμο σταθερής διεύθυνσης από τις 10 μοίρες και έντασης 11-15 knots, και με χαμηλό κυματισμό, το οποίο και κατέστησε τον ιστιοπλοϊκό στίβο πιο εύκολο. Η σταθερότητα του καιρού διευκόλυνε πολύ τη ροή του αγώνα και έτσι πραγματοποιήθηκαν 4 ιστιοδρομίες διάρκειας 45-50 περίπου λεπτών η κάθε μια. Το πέρας της ημέρας βρήκε 3 (τρία) πληρώματα να παλεύουν για τις θέσεις 2-4 με διαφορά 1ος βαθμού ποινής μεταξύ τους και έντονη αγωνία από όλα τα πληρώματα ως προς την έκβαση της επόμενης ημέρας ώστε να καταφέρουν να “πετάξουν” μία ιστιοδρομία και να βελτιώσουν τη θέση τους. Η επόμενη ημέρα του αγώνα ξεκίνησε με πολύ ζέστη και ένα πολύ ελαφρύ αεράκι που, σε ένταση, δε ξεπερνούσε τα 2 knots, με αποτέλεσμα να σηκωθεί η σημαία της αναβολής έως και την 12:30 περίπου το μεσημέρι. Εν τούτης, από τις 13:00 και έπειτα, ένα αεράκι έντασης 4 -6 knots με διεύθυνση ανέμου πάλι από τις 10 μοίρες επέτρεψε τη διεξαγωγή ακόμα δυο ιστιοδρομιών, με τις οποίες και έκλεισε η αυλαία του αγώνα. Εν τέλη, δύο πληρώματα ισοβάθμησαν στη 3η θέση, η οποία και κρίθηκε στις λεπτομέρειες των ιστιοδρομιών.

Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα διαμορφώθηκαν ως εξής:

1STPLACESM
1ο το σκάφος ΚΙΚΑ με κυβερνήτη την Χριστίνα Γαράκη από τον ΝΟΓΚ
2NDPLACESM
2ο το σκάφος Άνασσα με κυβερνήτη τον Νικόλαο Καπνίση από τον ΝΟΓΚ
3RDPLACESM
3ο το σκάφος ΜΙΝΟΑΝ SPIRIT με κυβερνήτη τον Άρη Παλλήκαρη από τον ΝΟΓΚ
4ο το σκάφος SIMERA με κυβερνήτη τον Γιώργο Λυρώνη από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ηρακλείου (ΙΟΗ)
5ο το σκάφος MOMENTUM με κυβερνήτη τον Γιώργο Βιτσάκη από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
6ο το σκάφος PHYSALIA PHYSALIS με κυβερνήτη τον Γιώργο Πετεκίδη από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
7ο το σκάφος DJ με κυβερνήτη τον Γιώργο Μαλλιωτάκη από τον ΙΟΗ

Κατόπιν ακολούθησε η απονομή σε συνδυασμό με μπάρμπεκιου και ποτά, στο τέλος της οποία όλα τα παρόντα πληρώματα ευχαριστήσανε όλους του εθελοντές που συμβάλανε στο να πραγματοποιηθεί ο αγώνας και ανανεώσανε το ραντεβού τους για μετά από δυο βδομάδες στον επόμενο αγώνα πάλι στον “Χάνδακα”. Η αγορά σκαφών από νέα πληρώματα δείχνει ότι το ενδιαφέρον για την κλάση J24 είναι αμείωτο και η οικογένεια αυτή γίνεται όλο και μεγαλύτερη!

Η Διοίκηση και τα μέλη της κλάσης J24 ευχαριστούν θερμά την ΑΝΕΚ LINESBLUE STA FERRIES για την ευγενή τους χορηγία και τη συνεχή διευκόλυνση της μεταφοράς των σκαφών και των πληρωμάτων σε όλους τους αγώνες.