17ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΟΙΞΕΩΣ 2011

Το Σάββατο, 28 Μαϊου 2010 ανοίγει με τον αγώνα « Πάτροκλος 2011   » η αυλαία του                                   << 17ου Κυπέλλου Ανοίξεως >>, που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βούλας .

 

Το 17ο Κύπελλο Ανοίξεως , μία από τις πιο πετυχημένες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις Ανοιχτής θάλασσας από πλευράς συμμετοχής σκαφών αλλά και κεφιού, λαμβάνει χώρα, δυο συνεχόμενα σαββατοκύριακα στο τέλος Μαϊου-αρχές Ιουνίου, όπου οι ιστιοπλόοι καλούνται να τρέξουν σε 3 αγώνες:

 

Τον Αγώνα <<Πάτροκλος εις μνήμη Σαββά Γεωργίου 2011>>, τις <<Παλλινδρομικές Διαδρομές 2011>> και τον αγώνα <<Κέα 2011>>.

 

 

ekkinisi_apo_tin_kea

1 Ο αγώνας <<Πάτροκλος 2011>>, που διεξάγεται το 1ο σαββατοκύριακο των αγώνων και ειδικότερα το Σάββατο 28 Μαϊου 2011 και είναι μια μονοήμερη ιστιοδρομία , που ξεκινά έξω από το λιμάνι του ΝΑΟΒούλας, συνεχίζει με τον περίπλου της νήσου Πάτροκλος (Γαϊδουρονήσι) και καταλήγει και πάλι πίσω στη Βούλα– ένας αγώνας με πολλές εναλλαγές οπού είναι ορατός απ’ όλα τα παράλια της Ν.Α. Αττικής.

agonas_patroklou

2. Ο αγώνας <<Παλλινδρομικές διαδρομές 2011 >> είναι επίσης μονοήμερης διάρκειας, και διεξάγεται την Κυριακή 29 Μαΐου 2011. Είναι αγώνας τριγώνου στον κόλπο της Βούλας και είναι ιδιαίτερα θεαματικός αφού τα σκάφη είναι ορατά καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα από την παραλία της Βούλας.

3.Ο αγώνας <<Κέα 2011>> ,διεξάγεται το 2ο σαββατοκύριακο της διοργάνωσης και ειδικότερα από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου 2011. Η εκκίνηση δίνεται από τον όρμο της Βούλας την Παρασκευή 3 Ιουνίου το μεσημέρι στις 16:00 και η επιστροφή από την Κέα, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2010 το πρωϊ. Ο αγώνας αυτός είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους ιστιοπλόους αφού έχουν την ευκαιρία, όχι μόνο να απολαύσουν την ιστιοδρομία και την πανέμορφη ανοιξιάτικη Τζιά, αλλά και να κολυμπήσουν στα δροσερά νερά του Αιγαίου σηματοδοτώντας έτσι την αρχή της καλοκαιρινής σεζόν. 

Θα θέλαμε να σημειώσουμε εδώ, ότι οι συμμετοχές των σκαφών στους παραπάνω αγώνες κυμαίνονται συνήθως απο 70 εως 100, γεγονός που καθιστά τους αγώνες αυτούς ως την μεγαλύτερη, σε αριθμό συμμετοχών, διοργάνωση Ανοιχτής Θάλασσας στην Ελλάδα.