Η τεχνική προστασίας περιβάλλοντος στις ημέρες θάλασσας 2015

Ως κορυφαία εταιρεία στον χώρο της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, με 40 χρόνια παρουσίας στα οποία αντιμετώπισε επιτυχώς χιλιάδες περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης, η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ (ΤΠΠ) δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις «Ημέρες Θάλασσας 2015», τη μεγάλη γιορτή που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας. Η ΤΠΠ συμμετέχει με δυο δράσεις και συγκεκριμένα την προσομοίωση περισυλλογής απορριμμάτων και πετρελαιοειδών από θαλάσσια ύδατα και τη δημιουργία τοιχογραφίας στο κτίριο του 22ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά.

Σχετικά με την Προσομοίωση καθαρισμού θαλάσσιων υδάτων
Κατά τη διάρκεια της δράσης οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά το έργο του καθαρισμού των υδάτων με σκάφος ΑΚΤΑΙΑ, στο πλαίσιο αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης, παίρνοντας ένα μικρό δείγμα για το πώς η εταιρεία υπηρετεί από την ίδρυσή της το θαλάσσιο περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί ειδικός εξοπλισμός καθαρισμού των ακτών καθώς και απορροφητικά υλικά περισυλλογής πετρελαιοειδών από τη θάλασσα.

Η προσομοίωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαΐου από τις 18:00 ως τις 19.00, στην προβλήτα Μ της Μαρίνας Ζέας. Η δράση αφορά το κρίσιμο ζήτημα της ρύπανσης των θαλασσών και των ωκεανών μας από απορρίμματα και πετρελαιοειδή. Στόχος της είναι η ενημέρωση για το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης και η παρουσίαση καινοτόμων τεχνολογιών προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Σχετικά με την Τοιχογραφία στο 22ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
Η ΤΠΠ και οι θυγατρικές της εταιρείες POLYECO και ERMA FIRST συμμετέχουν ως χορηγοί στο πρόγραμμα «Ζωγραφίζοντας σχολικά κτίρια», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και έχουν αναθέσει στην ομάδα graffiti Urban Act τη δημιουργία τοιχογραφίας με θεματική τη Θάλασσα και το Περιβάλλον σε ολόκληρο το κτίριο του 22ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά. Την τοιχογραφία εσωτερικά και εξωτερικά επιμελείται ο  γνωστός εικαστικός Same84.

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία επίσης υλοποιείται στο πλαίσιο της γιορτής «Ημέρες Θάλασσας 2015 – Πάμε Πειραιά», θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια στους μαθητές, ενώ προβλέπεται η συμμετοχή τους σε χαμηλές επιφάνειες. Οι τρείς εταιρίες του ομίλου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη μεταμόρφωση του σχολείου και ανέλαβαν τη χρηματοδότηση της συγκεκριμένης δράσης συμβάλλοντας στην προσπάθεια της διεύθυνσης και του Δήμου να αλλάξουν την εικόνα της φθοράς που χαρακτηρίζει τα περισσότερα σχολικά κτίρια. Η συγκεκριμένη δράση έχει μόνιμο χαρακτήρα μιας και το έργο θα παραμείνει παρακαταθήκη στην πόλη του Πειραιά για πάντα.


Λίγα Λόγια για την Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος

Πρωτοπόρος στο είδος της και έχοντας πάντα στο τιμόνι της ανθρώπους με όραμα, η ΤΠΠ ιδρύθηκε το 1977 με στόχο να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για την προστασίατου βιομηχανικού και θαλάσσιου περιβάλλοντος, ένα μείζον ζήτημα που εξελίχθηκε σε προτεραιότητα πολλά χρόνια αργότερα. Η ΤΠΠ παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών μεταξύ των οποίων: αντιμετώπιση ρυπάνσεων από πετρελαιοειδή και επικίνδυνες ουσίες, απάντληση καυσίμων από πλοία, μεταφορά φορτίου από πλοίο σε πλοίο, διάλυση πλοίων, ανέλκυση ναυαγίων, διαχείριση κατεστραμμένων φορτίων, αποξήλωση αμιάντου σε πλοία και επεξεργασία επικίνδυνων αποβλήτων.

Η ΤΠΠ παρέχει υπηρεσίες μόνιμης προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενώ δίνει έμφαση στην πρόληψη με την εκπόνηση Σχεδίων Αντιμετώπισης Έκτακτων Περιστατικών Ρύπανσης και την διοργάνωση εκπαιδευτικών ασκήσεων. Παράλληλα η ΤΠΠ σχεδιάζει και κατασκευάζει προηγμένα συστήματα διαχείρισης υγρών αποβλήτων, συστήματα επεξεργασίας νερού,  συστήματα καθοδικής προστασίας και αντιρρυπαντικό εξοπλισμό.

Από την ίδρυσή της η ΤΠΠ έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς περισσότερα από 2000 περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης, έχει υπογράψει 45 Συμβάσεις Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος με τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, έχει συντάξει περισσότερα από 60 Σχέδια Αντιμετώπισης Έκτακτων Περιστατικών Ρύπανσης και 55 Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η εταιρεία έχει υλοποιήσει πάνω από 45 εκπαιδευτικές ασκήσεις.

 • τοποθεσια: Προβλητα Μ της Μαρινας Ζεας
 • ημ/νια: 30/05/2015
 • ωρα: 18:00 – 19:00
 • Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης

  «Ημέρες Θάλασσας»: www.emdpiraeus.gr

  Επίσημη ιστοσελίδα European Maritime Day:

  www. ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/en

  «European Maritime Day Piraeus»:

    Facebook www.facebook.com/EmdPiraeus
    Twitter@emdpiraeus
  Instagramm@emdpiraeus

  Για να μένετε ενημερωμένοι ακολουθείτε το #Piraeus2015

  Χορηγός επικοινωνίας

  NAUTILIA LOGO final colors