Η πρώτη συνέντευξη Τύπου του Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ. Γιάννη Διαμαντίδη μόνον στο N@utilia TV

Αποκλειστικά στο N@utilia TV παρακολουθείστε όλες τις δηλώσεις – ακριβώς όπως διατυπώθηκαν – του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας. Πρόκειται για τις δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους ναυτιλιακούς συντάκτες την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, 2011.

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο Υπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων: στη κρουαζιέρα, το cabotage, την ακτοπλοΐα, την αναμενόμενη υπογραφή ΣΣΕ μεταξύ ΠΝΟ-ΣΕΕΝ για την ακτοπλοΐα και στις άγονες γραμμές.

Επίσης ρωτήθηκε από τους ναυτιλιακούς συντάκτες για το θέμα που προέκυψε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά στην απαίτηση της Ελλάδας να έχουν πιστοποιητικό ελληνομάθειας οι ξένοι ναυτικοί και σε σχετική διάταξη που υπάρχει στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ρωτήθηκε επίσης για την έλλειψη θέσεων εργασίας για τους δόκιμους ναυτικούς όπως και για την άρση της επιστράτευσης των ναυτικών.

Αναφέρθηκε ακόμα στο θέμα απορρόφησης του Οίκου Ναύτου από το ΙΚΑ βάση του Νόμου Λοβέρδου.

Απάντησε  επίσης και σε ερώτηση που αφορούσε στον Απόστολο Βεντούρη και τις εικονικές ναυτολογήσεις.

Μίλησε και για τα λιμάνια, στον τρόπο λειτουργίας του Πιλοτικού Αττικού Λιμενικού Συστήματος αλλά και στις επιφυλάξεις που αφορούν στο λιμενικό «Καλλικράτη».

 

 

Αναφέρθηκε και στα έργα αφαλάτωσης στα νησιά, την Υγειονομική περίθαλψη των νησιωτών αλλά και σε άλλα νησιωτικά έργα ενώ μίλησε γενικά για «εγκατάλειψη» των νησιών.

Απάντησε επίσης σε ερωτήσεις που αφορούσαν:

–  Στο Λιμενικό Σώμα και στις επιπτώσεις που προκαλεί η μείωση του στελεχιακού δυναμικού.

–  Στην Cosco, τις Κινεζικές επενδύσεις ύψους 5 δις ευρώ αλλά και για τη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος

–  Στη συρρίκνωση Ελληνικού νηολογίου, στο πρόβλημα που εξακολουθεί εδώ και έξι χρόνια να υπάρχει μεταξύ  ΝΑΤ ΚΑΙ εταιρίας LOUIS, και στις μετατάξεις δημόσιων υπαλλήλων στο ΥΘΥΝΑΛ.

Τέλος ρωτήθηκε και απάντησε για τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, την υποθαλάσσια σύνδεση Πειραιά – Σχιστού, τις Ιχθυοκαλλιέργειες και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία 2007 – 2013», ενώ ο ίδιος μίλησε και για «Ξεπερασμένη νομοθεσία για την αλιεία, τα Σκάφη αναψυχής τα Πλοία και το περιβάλλον»

Επισημαίνεται ότι η συνέντευξη, παρουσιάζεται με περισσότερα από σαράντα (40) βίντεο μικρής χρονικής διάρκειας, αφού απομονώσαμε ξεχωριστά κάθε θέμα, προκειμένου να διευκολύνονται οι αναγνώστες μας στην αναζήτηση του θέματος που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον καθένα.