Η «Παιδική HELMEPA» γιορτάζει 20 χρόνια λειτουργίας

 

Η «Παιδική HELMEPA» γιορτάζει 20 χρόνια λειτουργίας

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων από όλη την Ελλάδα, μαζί με τον Πρόεδρο, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα στελέχη της HELMEPA γιόρτασαν τα 20ά γενέθλια του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA», την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 20ού Συμβουλίου Αντιπροσώπων της Παιδικής HELMEPA, που φιλοξένησε, όπως κάθε χρόνο, η εταιρεία μέλος Costamare Shipping.

 

Τα δεκαπέντε παιδιά-μέλη του Συμβουλίου, ηλικίας 5 – 13 ετών, που εκπροσωπούν τα 5.900 παιδιά του Προγράμματος της περσινής χρονιάς σε όλη τη χώρα, εξέλεξαν Πρόεδρο την Σοφία Εκατομμάτη (10 ετών) από τη Χίο, Αντιπρόεδρο τον Κωνσταντίνο Χάμο (12 ετών) από την Αλεξανδρούπολη και Γραμματέα την Κρυσταλλία-Στεφανία Τσιτρά (6 ετών) από το Προμύρι Πηλίου.

 

Τα μέλη του Συμβουλίου των παιδιών αντάλλαξαν εμπειρίες, συζήτησαν προτάσεις και έστειλαν το παρακάτω μήνυμα προς την κοινωνία των μεγάλων:

“Βοηθήστε μας να καθαρίσουμε όλες τις ακτές και θα σας ανταμείψουμε με μία μεγάλη συμβουλή: Μικροί, μεγάλοι, νέοι και παλιοί, πάμε να μαζέψουμε σκουπίδια όλοι μαζί.

Γιατί εσείς που είστε δυνατοί, δε μας βοηθάτε να σώσουμε τη Γη;”

Παράλληλα με τη συνεδρίαση των παιδιών, οι ενήλικες προσκεκλημένοι συμμετείχαν σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση. Καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους, ο Πρόεδρος της HELMEPA, Δρ. Ι. Κούστας σημείωσε ότι το πρόγραμμα έχει εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες της Ένωσης καθώς η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών αποτελεί την καλύτερη επένδυση για το μέλλον. Τόνισε τέλος, τη δέσμευση του Διοικητικού Συμβουλίου να συνεχίσει να υποστηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος και ευχαρίστησε εκπαιδευτικούς και γονείς για τη στήριξή τους στις προσπάθειες των παιδιών.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Αχ. Κωνσταντακόπουλος, γιός του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη, αναφέρθηκε στη σημασία της ενημέρωσης των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος, τόνισε την ιδιαίτερη αγάπη και ευαισθησία του Πατέρα του, της οικογένειάς του και της εταιρείας Costamare στο έργο της Παιδικής HELMEPA και συνεχάρη εκπαιδευτικούς και γονείς για το έργο των παιδιών.

 

Μερικές φωτογραφίες από τη εκδήλωση:

Συνεδρίαση του Συμβουλίου Αντιπροσώπων του προγράμματος «Παιδική HELMEPA» για το σχολικό έτος 2012-2013

Photo 1

 

 Ο Πρόεδρος της HELMEPA Δρ. Ι. Κούστας καλωσορίζει τους παρευρισκομένους

Photo 2

 

Ο κ. Αχ. Κωνσταντακόπουλος χαιρετίζει την εκδήλωση

Photo 3

 

Η Εθελόντρια Εκπαιδευτικός κα Μ. Τοπολιάτη παρουσιάζει δραστηριότητες παιδιών-μελών του προγράμματος «Παιδική HELMEPA» από το Νηπιαγωγείο Κληματιάς Ιωαννίνων 

Photo 4

 

 Το Συμβούλιο Αντιπροσώπων σβήνει τα κεριά στην τούρτα γενεθλίων για τα 20 χρόνια λειτουργίας του προγράμματος

Photo 6

 

Αναμνηστική φωτογραφία όλων των συμμετεχόντων και παρευρισκομένων στο 20ο Συμβούλιο Αντιπροσώπων

Photo 8