Οι νικητές των ναυτιλιακών Βραβείων «Ευκράντη»

Οι νικητές των ναυτιλιακών Βραβείων «Ευκράντη»

Ξεκίνησαν με δειλά βήματα και έχουν εξελιχθεί σε θεσμό. Τα ναυτιλιακά βραβεία «Ευκράντη» τα οποία διοργανώνουν τα Ναυτικά Χρονικά. απονεμήθηκαν για έβδομη χρονιά σε προσωπικότητες της ναυτιλίας σε μία εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε, στην ανακαινισμένη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά και ήταν η αιτία να συναντηθούν εκπρόσωποι της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας.

Βραβείο συνολικής προσφοράς -Υποψήφιοι μπορεί να είναι άτομα με μακροχρόνια και σημαντική προσφορά στο χώρο της ναυτιλίας:

To βραβείο απονεμήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς από ναυτιλιακή προσωπικότητα ή φορέα- Βραβεύεται άτομο ή ίδρυμα το οποίο έχει συνδέσει την κοινωνική προσφορά του με τη ναυτιλία κατά οιονδήποτε τρόπο.

Το βραβείο απονεμήθηκε στην κ. Ματρώνα Egon Ξυλά

Βραβείο για τη διεθνή προβολή της ελληνικής ναυτιλίας. – Απονέμεται σε προσωπικότητες που προάσπισαν ή προέβαλαν τα ελληνικά συμφέροντα ή το δυναμισμό της ελληνικής ναυτιλίας στα διεθνή fora.

Το βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρεία Fafalios ltd.

Βραβείο καλύτερου Manager- Απονέμεται σε στέλεχος που αποδεδειγμένα επέδειξε ιδιαίτερες ικανότητες στη λειτουργική διαχείριση ναυτιλιακής επιχείρησης, σε ανώτερη ή ανώτατη διοικητική θέση.

To βραβείο απονεμήθηκε στον κ. Σπύρο Καπράλο

Βραβείο καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας-Το βραβείο αυτό αφορά τη βράβευση ναυτιλιακής εταιρείας που παρουσιάζει οργανωμένη, σταθερή, διαυγή και ουσιαστική επικοινωνιακή πολιτική μέσω της συνεργασίας με εκπροσώπους των ΜΜΕ. Στην κατηγορία αυτή ψήφισαν μόνο δημοσιογράφοι και τα μέλη της ΕΝΟΕ.

Το βραβείο απονεμήθηκε στη Celestyal Cruises.

Βραβείο για την αρωγή στη Ναυτική Εκπαίδευση- Υποψήφιοι μπορεί να είναι προσωπικότητες ή εταιρείες που επικουρούν τη ναυτική εκπαίδευση, τον θαλάσσιο και ναυτιλιακό πολιτισμό μας και συμβάλλουν στην προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα.

To βραβείο απονεμήθηκε στο Επαγγελματικό Λύκειο((Λιβάνειο) Καρδαμύλων Χίου.

Bραβείο υποστήριξης της ελληνικής ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας-Υποψήφιοι μπορεί να είναι άτομα και ενώσεις που έχουν προσφέρει ποικιλοτρόπως στην επιχειρηματικότητα της ελληνικής ναυτιλίας.

To βραβείο απονεμήθηκε στη HEMEXPO

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν American Bureau of Shipping (ABS), MACGREGOR, The Marshall Islands Registry, Χορηγός Οίνων: Oικογένεια Γκιρλέμη

Η κριτική επιτροπή των βραβείων επέλεξε και φέτος 7 κατηγορίες αριστείας:

Στην κριτική επιτροπή των βραβείων «Ευκράντη 2014» συμμετείχαν:

• Τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας: Νίκος Βεντίκος, Ελένη Θανοπούλου, Θάνος Πάλλης, Μαρία Προγουλάκη, Άλκης Κορρές, Κωνσταντίνος Χλωμούδης, Χαρ. Ψαραύτης, Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, Νικήτας Νικητάκος και Mαρία Λεκάκου

• Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΟΕ: Άγγελος Παντουβάκης, Ιωάννης Θεοτοκάς, Δημήτρης Λυρίδης, Ισίδωρος Καραμαούνας, Μανώλης Καβουσανός, Γιώργος Βαγγέλας και Σπύρος Βουγιούς.

• Βραβευθέντες από προηγούμενα έτη: Γεώργιος Βλάχος, Κωστάκης Λοΐζου, Πάνος Ζαχαριάδης, Ρέα Μητροπούλου, Στέφανος Πατέρας, Γιάννης Πλατσιδάκης, Δημήτρης Κουκουλάς, Απόστολος Πουλοβασίλης και Θεόδωρος Βώκος.

• Από τα «Ναυτικά Χρονικά», η εκδότρια Ιωάννα Μπίσια και οι Ηλίας Μπίσιας, διευθυντής – δικηγόρος, και Λίζα Μαρέλου, αρχισυντάκτρια.

• Οι τακτικοί αρθρογράφοι των «Ναυτικών Χρονικών»: Γιώργος Λογοθέτης, Απόστολος Μπελόκας, Μαρία Μπερτζελέτου και Μιχάλης Σαρλής, Μιχάλης Λάμπρος

• Οι δημοσιογράφοι, διαπιστευμένοι στο υπουργείο Ναυτιλίας: Μηνάς Τσαμόπουλος, David Glass, Νατάσα Βασιλάκη, Nigel Lowry και Νότης Ανανιάδης.

www.dealnews.gr

Μηνάς Τσαμόπουλος