Η HELMEPA στην Έκθεση για το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού

Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς διοργανώνει ειδική Έκθεση από 17 έως 23 Μαρτίου 2011, στον πολυχώρο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, στην οποία προσκλήθηκε να συμμετέχει η HELMEPA, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη ΓΓΝΓ.

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, ημέρα αφιερωμένη στην Προστασία του Περιβάλλοντος και των Ζώων, το Περίπτερο της HELMEPA επισκέφθηκε πλήθος κόσμου αλλά και μαθητές, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις περιβαλλοντικές δράσεις που μπορούν να υλοποιήσουν ως εθελοντές του προγράμματος “Ναυτίλοι της HELMEPA”. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας εκπρόσωπος της ένωσης έλαβε μέρος σε ανοιχτή συζήτηση με άλλους μη-κυβερνητικούς οργανισμούς με θέμα “Εθελοντισμός στη διαχείριση της παράκτιας ζώνης” και ακροατήριο από μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής.

Προσκεκλημένος της ΓΓΝΓ ήταν και ο 17χρονος Σωτήρης Κοπατσάρης Ναυτίλος της HELMEPA από τη Σαντορίνη, που παρουσίασε την εργασία του με θέμα “Η μεγάλη πρόκληση: η Κλιματική Αλλαγή και πως θα την αντιμετωπίσουμε”, την Παρασκευή 18 και την Κυριακή 20 Μαρτίου, σε μαθητές και το κοινό. Μίλησε για τον εθελοντισμό, το περιβάλλον και την απαραίτητη συνεργασία ανάμεσα στις διαφορετικές γενιές, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε κοινή δράση για την αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού προβλήματος που θα πλήξει κυρίως τις επόμενες γενιές.

Ελπίζουμε πως η απήχηση που φάνηκε να έχουν τόσο η ομιλία του νεαρού Ναυτίλου όσο και τα μηνύματα της HELMEPA, θα μετατραπεί σε εθελοντική δράση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, στο σχολείο, τη γειτονιά, το χώρο εργασίας.

Η HELMEPA από την πλευρά της, σκοπεύει να συνεχίσει την εκτέλεση του Προγράμματος Ναυτίλοι, που τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, συμβάλλοντας στην προώθηση του εθελοντισμού και της προστασίας των θαλασσών και ακτών στη χώρα μας, στοιχεία σημαντικά, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες.

 

Σημείωση:

Το Πρόγραμμα Ναυτίλοι της HELMEPA υλοποιείται σε συνεργασία και με τη συνδρομή του Βρετανικού κοινωφελούς ιδρύματος The Lloyd’s Register Educational Trust (The LRET) που έχει βασικό σκοπό την υποστήριξη εξελίξεων στους τομείς εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και έρευνας στις μεταφορές, τις επιστήμες και την τεχνολογία σε παγκόσμιο επίπεδο προς όφελος όλων.