Η HELMEPA ανανεώνει το Εθελοντικό Επιμορφωτικό της Πρόγραμμα

 

 

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος-HELMEPA ως «Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για την Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση» πιστοποιημένο από το Germanischer-Lloyd (GL) σύμφωνα με το ISO 9001:2008, ξεκίνησε το Εθελοντικό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του 2013 την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου στα γραφεία της. Το ανανεωμένο πρόγραμμα παραμένει εστιασμένο στον ανθρώπινο παράγοντα, την κύρια αποστολή της HELMEPA από την ίδρυσή της το 1982. Έτσι το Πρόγραμμα άρχισε με το σεμινάριο «Ασφαλείς Πρακτικές Εργασιών στο Πλοίο». Για δεύτερο συνεχή χρόνο, η ύλη του Προγράμματος καταρτίστηκε με τη στενή συνεργασία του Ναυτιλιακού Τομέα της HELMEPA και τον εμπειρογνωμόνων που εκπροσωπούν 11 διαχειρίστριες εταιρείες-μέλη στην Εκπαιδευτική Επιτροπή.

 

 

Τα 26 θέματα του Προγράμματος που αφορούν την περιβαλλοντικά ορθή και ασφαλή διαχείριση του πλοίου παρουσιάζονται σε 20 διήμερα σεμινάρια σε αξιωματικούς και προσωπικό γραφείων. Πιο συγκεκριμένα, τα σεμινάρια χωρίζονται στις παρακάτω τρεις κατηγορίες:

 

  1. Ασφαλείς Πρακτικές Εργασιών στο Πλοίο
  2. Ενισχύοντας την Ικανότητα Πρόληψης της Ρύπανσης
  3. Marine Environmental Awareness (MEA)

 

Το σεμινάριο MEA καταρτίστηκε από το Ναυτιλιακό Τομέα σύμφωνα με το “model course” του IMO, όπως απαιτεί η αναθεωρημένη Διεθνής Σύμβαση STCW.

 

Η HELMEPA ευχαριστεί τα ακόλουθα μέλη (σε αλφαβητική σειρά) και τους εισηγητές τους για τη συμβολή τους στο Πρόγραμμα:

 

American Bureau of Shipping

Atlantic Bulk Carriers Management Ltd

Bureau Veritas

Danaos Shipping CO. LTD.

Det Norske Veritas

Dynamarine

Euronav Shipmanagement (HELLAS) LTD.

Germanischer Lloyd

Hellenic Lloyd’s S.A.

North of England P&I Club

RINA Hellas

Tsakos Columbia Shipmanagement (“TCM”) S.A.

UK P&I Club

West of England P&I Club

 

Ακόμη ευχαριστεί για τη συμβολή τους το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος- Ελληνική Ακτοφυλακή και το Εργαστήριο Θαλασσίων Μεταφορών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου καθώς επίσης και τους ιδιώτες ναυτιλιακούς εμπειρογνώμονες.