Η Αθήνα πρωτεύουσα του Ελληνικού Τουρισμού

Η Αθήνα πρωτεύουσα του Ελληνικού Τουρισμού

Δέκα προτάσεις-δράσεις, για την αναβάθμιση της Αθήνας, περιλαμβάνονται σε Επιχειρησιακό Σχέδιο, που παρουσίασε σήμερα η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, σε εκδήλωση, που διοργάνωσαν το υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, στο ξενοδοχείο Intercontinental, με θέμα «Η Αθήνα πρωτεύουσα του ελληνικού τουρισμού».
Η υπουργός τόνισε ότι στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών για αναγέννηση του ελληνικού τουρισμού, βρίσκεται και η Αθήνα για την οποία πρέπει να υπάρχει μέριμνα ώστε να βελτιώνεται συνεχώς η εικόνα της, να εκσυγχρονίζονται οι υποδομές της ώστε να είναι λειτουργική και προσβάσιμη, να εμπλουτίζεται το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν και να αναβαθμίζεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, οι δέκα προτάσεις, αφορούν :

1. Ενταξη δράσεων στον Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό.
2. Δημιουργία Μόνιμου Μηχανισμού εντοπισμού συγκεκριμένων προβλημάτων και διοχέτευσης της πληροφορίας προς τους φορείς παρέμβασης.
3. Κατάρτιση και εφαρμογή προγράμματος συστηματικής Αστυνόμευσης περιοχών προτεραιότητας από την άποψη του αθηναϊκού τουρισμού για έλεγχο κάθε παραβατικής συμπεριφοράς.
4. Εντατικοποίηση του έργου των υφιστάμενων αλλά και η συγκρότηση νέων συνεργείων στον Δήμο Αθηναίων, για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων.
5. Συγκεκριμένες αλλαγές στο θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο που είτε δεν είναι σαφές είτε μη επιχειρησιακά επαρκές.
6. Αλλαγές πολιτικής, σχεδιασμού και πρακτικών που επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα και τη λειτουργικότητα της πόλης αλλά δεν αφορούν στο Υπουργείο Τουρισμού.
7. Ενίσχυση της εικόνας και της λειτουργίας της πόλης με παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας.
8. Έμφαση στην ενίσχυση των επιχειρήσεων του κέντρου της Αθήνας.
9. Ενίσχυση υποδομών και διευκόλυνση της προσβασιμότητας στους τουριστικούς πόρους.
10. Παρατηρητήριο Τουρισμού Αθήνας – ΑττικήςΣτην παρέμβασή του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, αφού σημείωσε ότι το 2014 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, τόνισε ότι το 2015 προς το παρόν χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό αβεβαιότητας, όχι λόγω της εκλογικής διαδικασίας, αλλά λόγω της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό και της φιλολογίας περί Grexit και ελληνικής κρίσης.
Απόρροια τούτου, όπως εξήγησε, είναι η πτώση του ρυθμού των κρατήσεων σε σχέση με πέρυσι. Κακή εξέλιξη για τον ελληνικό τουρισμό είναι τα προβλήματα της ρωσικής αγοράς, αλλά και η άνοδος της αγοράς της Αιγύπτου.
Στις φωτό βλέπουμε την γενική διευθύντρια του ΕΟΤ Κ. Γερολυμάτου, τον πρόεδρο της ένωσης πλοιοκτητών ΕΠΕΣΤ κ. Αντώνη Στελλιάτο κ την υπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη

Επιμέλεια: Κλαίρη Παπαγεροθέου

Steliatos banner    Projector