Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ: Ώρα ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού

 

Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ: Ώρα ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού

Ελληνογερμανική Συνεργασία για τον Τουρισμό

Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΗΑΤΤΑ- TURSAB

Σημαντικές δομικές αλλαγές και κρίσιμα θέματα του τουρισμού αναλύθηκαν σήμερα (Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013) στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) από εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν επίσης οι συνομιλίες με τους, ομόλογους του ΗΑΤΤΑ, Συνδέσμους DRV (German Travel Association) και TURSAB (Association of Turkish Travel Agencies) ,οι οποίες επικεντρώθηκαν στα νέα πλαίσια συνεργασίας για την ανάπτυξης της γερμανικής και της τουρκικής τουριστικής αγοράς.

Τη Γενική Συνέλευση του ΗΑΤΤΑ τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Turkish Airlines, κ. Hamdi Topcu.

Αναμένουμε ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού ανέφερε στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Γιώργος Τελώνης, ο οποίος ζήτησε από τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης την επιτάχυνση των διαδικασιών για την απελευθέρωση της τουριστικής αγοράς και την πάταξη της παραοικονομίας στον τουρισμό.

Αναλυτικότερα:

Τη Γενική Συνέλευση του ΗΑΤΤΑ χαιρέτησαν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Κ. Χατζηδάκης, και ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Α. Λιάσκος, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε θέματα νέων διευκολύνσεων Visa Schengen, οδικών μεταφορών, και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας του ελληνικού τουρισμού, αντίστοιχα.

 

Τη Γενική Συνέλευση του ΗΑΤΤΑ τίμησαν με την παρουσίας τους, ο Πρόεδρος του DRV (German Travel Association), κ. J. Buchy, και ο Πρόεδρος του TURSAB (Association of Turkish Travel Agencies), κ. B. Ulusoy. Οι Πρόεδροι των ομολόγων του ΗΑΤΤΑ Συνδέσμων, αναφέρθηκαν στις αγορές που εκπροσωπούν και στις ευκαιρίες συνεργασίας και ανάπτυξης του τουρισμού της Ελλάδας και, αντίστοιχα, της Γερμανίας και της Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης υπογράφτηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΗΑΤΤΑ- TURSAB.

Το πρωτόκολλο αυτό είναι το τέταρτο που υπογράφουν οι 2 Σύνδεσμοι στην 20ετή συνεργασία τους και έχει σα στόχους:

·         την διεύρυνση της μακροχρόνιας συνεργασίας τόσο μεταξύ των δύο Συνδέσμων, όσο και μεταξύ των μελών τους

·         την τόνωση και ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών

·         την άρση των αντικινήτρων

·         τη δραστηριοποίηση του Joint Tourism Board με σκοπό την δημιουργία και προώθηση κοινών τουριστικών πακέτων για υπερπόντιες και αναδυόμενες τουριστικές αγορές

Ευχαριστούμε θερμά τους πάγιους χορηγούς του Συνδέσμου μας, τον μεγάλο χορηγό μας Aegean Airlines, τον χορηγό Olympic Air και τον χορηγό επικοινωνίας GTP.

Ολόκληρα τα κείμενα των ομιλιών καθώς και φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.