/

Φωτιά σε σκα΄φη στη Μαρίνα Γιουβιών Κέρκυρας (up date)

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε τέσσερα τουλάχιστον παραβεβλημένα σκάφη στη Μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας, σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από την Κέρκυρα η φωτιά ξεκίνησε από ένα σκάφος και έχει επεκταθεί και στα άλλα που βρίσκονται στην Μαρίνα των Γουβιών.

Στο σημείο βρίσκονται 19 πυροσβέστες με 5 οχήματα και δίνουν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ σπεύδουν στελέχη του Λιμενικού και ένα ρυμουλκό.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας για εκδήλωση πυρκαγιάς σε ελλιμενισμένο σκάφος εντός της μαρίνας «ΓΟΥΒΙΩΝ» ν. Κέρκυρας.
Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και ένα πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ᾹΚΤ., ενώ επιχείρησαν τέσσερα υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δεκαεννέα (19) πυροσβέστες. Επίσης, στο σημείο υπήρχαν και δυο ρυμουλκά.
Ειδικότερα η φωτιά παρουσιάστηκε σε ένα σκάφος, όπου πραγματοποιήθηκαν προσπάθειες απομάκρυνσης των πλησιέστερων σε αυτό προσδεδεμένων σκαφών, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε σε έτερα τρία (03) σκάφη. Από το περιστατικό, προκλήθηκε η βύθιση του συνόλου των ανωτέρω σκαφών, ενώ δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη επιβαινόντων στα εν λόγω σκάφη.
Παράλληλα, το προσωπικό της μαρίνας «ΓΟΥΒΙΩΝ» προέβη στην ενεργοποίηση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης τοποθετώντας πλωτό φράγμα περιμετρικά των εν λόγω σκαφών, ενώ έθεσαν σε ετοιμότητα απορρυπαντικά μέσα και εξοπλισμό.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρων σκαφών, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό.