Φεύγει για Κίνα ο Υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης

Ειδικό Ταμείο Ελληνικών Ναυπηγήσεων ζήτησαν να συσταθεί στην Κίνα, οι Έλληνες επιχειρηματίες μέλη του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου που θα συνοδέψουν τον Υπουργό Γιάννη Διαμαντίδη στο ταξίδι του προς τη χώρα του 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και Ναυτιλιακής Πολιτικής και η συζήτηση αφορούσε κυρίως γύρω από τη χρηματοδότηση των 5 δις δολαρίων τα οποία αφορούν στη συνεργασία των Ελλήνων πλοιοκτητών με τα κινεζικά ναυπηγεία.

Επικεφαλής του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου ήταν ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Γιαννίδης. Η αντιπροσωπεία του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, εταιρείες-μέλη του οποίου θα συμμετέχουν και στο ταξίδι του Υπουργού στην Κίνα, συζήτησαν μεταξύ άλλων για τους όρους των δανείων (επιτόκια, χρόνοι χορήγησης κ.λπ.), τόνισαν την ανάγκη σύστασης Ειδικού Ταμείου Ελληνικών Ναυπηγήσεων στην Κίνα με τη συνεργασία και των δύο πλευρών, ενώ στο περιθώριο της συνάντησης με τον Υπουργό ΘΥΝΑΛ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα logistics και στα γενικότερα θέματα της ναυτιλίας και του ελληνικού εφοπλισμού.