Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού 8-10 Μαΐου


Πάρτε κι εσείς μέρος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού,

8 – 10 Μαΐου 2015!

 

Μερικές ημέρες απομένουν για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού, 8-10 Μαΐου, που καθιερώθηκε πανευρωπαϊκά για να αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος με απορρίμματα και την άμεση ανάγκη για μια πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά απ’ όλους.

Ήδη στην Ελλάδα, περισσότεροι από 4.500 εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, έχουν δηλώσει στη HELMEPA ότι θα λάβουν μέρος σε καθαρισμούς 95 παράκτιων και ορεινών περιοχών, τις οποίες μπορείτε να δείτε στο διαδραστικό χάρτη της εκστρατείας. Και απ’ ότι φαίνεται, ο στόχος να ξεπεράσουμε την περσινή συμμετοχή 5.000 εθελοντών είναι εφικτός!

Γι’ αυτό, βάλτε και σεις ένα χεράκι οργανώνοντας το δικό σας καθαρισμό μιας αγαπημένης σας ακτής, λίμνης, ποταμού ή δάσους, πάρκου ή ακόμα και της γειτονιάς σας. Και για όσους δεν προλαβαίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο, υπάρχει η δυνατότητα να προγραμματίσουν τη δράση τους και σε άλλη ημερομηνία εντός του Μαΐου.

Η διαδικασία είναι απλή:

  1. Επιλέξτε την τοποθεσία που θέλετε να καθαρίσετε μαζί με συναδέλφους, την οικογένεια ή την παρέα σας και δηλώστε τη δράση σας συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα.

  2. H ΗΕLMEPA θα σας στείλει ηλεκτρονικά τις απαραίτητες οδηγίες και υλικό (λογότυπο εκστρατείας και δελτία καταγραφής απορριμμάτων).

  3. Η δράση καθαρισμού σας θα καταχωρηθεί στο χάρτη και εφόσον το επιθυμείτε θα ανακοινωθεί στη σελίδα Facebook της HELMEPA ώστε να ενημερωθούν και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

  4. Μετά τη δράση, στείλτε στη HELMEPA φωτογραφίες για να αναρτηθούν στο διαδίκτυο και τα συμπληρωμένα δελτία καταγραφής απορριμμάτων. Τα στοιχεία αυτά για το πλήθος και τα είδη των απορριμμάτων βοηθούν σημαντικά στην επιστημονική έρευνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στην περίπτωση που οι συμμετέχοντες θέλουν να διαχωρίσουν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα κοινά απορρίμματα, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) που υποστηρίζει πανελλαδικά την εκστρατεία, θα αναλάβει την αποκομιδή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της HELMEPA, τηλ. 210-9343088, email environment@helmepa.gr

 

Το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας είναι η μεγαλύτερη μας κληρονομιά.

Βοηθήστε να το απαλλάξουμε από τα σκουπίδια, αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά του και προβάλλοντας πανευρωπαϊκά το σεβασμό μας γι’ αυτό!

Map