Εθελοντικοί καθαρισμοί ακτών από εταιρείες–μέλη της HELMEPA

 

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, το πρωί του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου, το πρόσφατα εγγεγραμμένο εταιρικό μέλος ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. διοργάνωσε με επιτυχία συμβολικό καθαρισμό της παραλίας Χαλκουτσίου, με την καθοδήγηση της HELMEPA.

Η συνεχής και κατά διαστήματα ισχυρή βροχή δυσκόλεψε το έργο του καθαρισμού αλλά δεν αποθάρρυνε τα στελέχη της εταιρείας, που για περίπου δύο ώρες παρέμειναν στην περιοχή καθαρίζοντας σχεδόν ένα χιλιόμετρο παραλίας από πολυάριθμες γόπες και άλλα μικρού μεγέθους απορρίμματα συνολικού βάρους πάνω από 60 κιλών. Από τα ευρήματα των εθελοντών δεν έλειψαν και ογκώδη αντικείμενα, όπως λάστιχα και προφυλακτήρας αυτοκινήτου.

 

__ICC_2011_-_19-10-11_HALCOR_cleanup

 

Οι εθελοντικές δράσεις εταιρειών-μελών στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών θα ολοκληρωθούν το ερχόμενο Σάββατο 22 Οκτωβρίου με τo Φορέα Διαχείρισης και Διοίκησης της Βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης Βοιωτίας (ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε.) που θα προβεί σε καθαρισμό ακτών της περιοχής. Για λεπτομέρειες, συμβουλευτείτε τον ηλεκτρονικό χάρτη στην ιστοσελίδα της HELMEPA.