Επιτυχής η καθέλκυση του σκάφους Αγ. Νικόλαος

Το Ολυμπιακό και Προσκοπικό πνεύμα συναντήθηκαν στη Μαρίνα του Ναυτικού Ομίλου Μάτι Αττικής στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στους Νέους με το παράδειγμα των προσπαθειών τους για μια μεγαλύτερη Ελλάδα που σηκώνει το ανάστημά της και σε μια δύσκολη περίοδο υπερβαίνει τα όρια και βγαίνει Νικητής.

Τα παραπάνω με αφορμή τη καθέλκυση του «Άγιος Νικόλαος» – ένα πανέμορφο παραδοσιακό δεκάκωπο ναυτοπροσκοπικό σκάφος ολικού μήκους 8,20 μέτρων με ιστιοφορία δύο λατινιών και ενός φλόκου, το οποίο ναυπήγησαν με πολύ κόπο και χαρά οι ναυτοπροσκοποι Διονύσου και βάφτισε η Χρυσή Ολυμπιονικής ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου, η οποία ήταν και η πρώτη κυβερνήτρια του σκάφους.

 

sampaniaΗ προσπάθεια της Σοφίας Μπεκατώρου και του Κώστα Τριγκώνη με την ομάδα ‘’Άνεμος Ελλάδας’’ έδωσε ηθική δύναμη και αποτέλεσε παράδειγμα για τους Ναυτοπροσκόπους Διονύσου οι οποίοι σε πείσμα των καιρών κατάφεραν, παρά τις δυσκολίες των καιρών να ναυπηγήσουν αυτό το σκαρί.

Η Σοφία με δυο Ολυμπιακά μετάλλια στο ενεργητικό της, ξεκίνησε μια τεράστια προσπάθεια σε μια περίοδο δύσκολων οικονομικών συγκυριών για να φτάσει στην Ολυμπιάδα του Ρίο το 2016, οι Ναυτοπροσκόποι την ίδια περίοδο με πείσμα, επιμονή και σκληρή προσπάθεια ναυπήγησαν αυτό το σκάφος για να δώσουν στα παιδιά τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τη θάλασσα, να ανακαλύψουν πτυχές του εαυτού τους, να γίνουν χρήσιμοι, καλύτεροι και ευτυχισμένοι άνθρωποι με αρχές και αξίες χρήσιμες για τη κοινωνία!

Η κινητήρια δύναμή τους κοινή! Να δοθεί η έμπνευση και το παράδειγμα, ώστε οι Νέοι να ασχοληθούν με τη θάλασσα, για να μπορούμε να έχουμε Γη και Πατρίδα όπως επίμεινε και κέρδισε κάποτε ο Θεμιστοκλής. Για να ξέρουμε πως να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα με το καράβι, το αμπέλι και την ελιά που θα βρούμε εάν αποσυνθεθεί, όπως μας έγραψε ο Οδυσσέας Ελύτης.

O Αρχηγός των Ναυτοπροσκόπων Διονύσου, ευχαρίστησε θερμά τους χορηγούς του σκάφους και ιδιαίτερα τους Κυρίους του Εφοπλιστικού κόσμου Κο Ιωάννη Γιαβρίδη, Γρηγόριο Χατζηελευθεριάδη, Θεαγένη Σαρρή, Λάζαρο Ρήγο και την Οικογένεια Αθανάσιου Μαρτίνου για τη σημαντική συνεισφορά τους στην υλοποίηση του έργου. Αποδεχτήκαμε αυτή τη βοήθεια όχι μόνο για τη ναυπήγηση του σκάφους αλλά κυρίως για να αναλάβουμε την ευθύνη να διαπαιδαγωγήσουμε ανθρώπους με παιδεία ψυχική και ναυτικά ελληνική.

Ευχαρίστησε επίσης την ΑΕΒΕ Μάρμαρα Διονύσου, την ασφαλιστική εταιρεία Interamerican και το Δήμο Διονύσου για τη σημαντική συνεισφορά τους στη ναυπήγηση του σκάφους και τους 50 γονείς και Φίλους των Ναυτοπροσκόπων Διονύσου οι οποίοι συνέβαλαν ουσιαστικά! Ενώ κλείνοντας έδωσε μήνυμα στις παρούσες

και τις μελλοντικές γενιές των Ναυτοπροσκόπων Διονύσου να είναι όσο περισσότερο μπορούν στη θάλασσα με αυτό το όμορφο σκαρί.

Ο πατέρας Παναγιώτης από την ενορία του Αγίου Διονυσίου του Διόνυσου Αττικής ευλόγησε το σκάφος και ευχήθηκε καλές θάλασσες στα παιδιά και τους βαθμοφόρους.

Όταν χτίζεις ένα σκάφος για παιδιά, είναι σα να χτίζεις εκκλησία δήλωσε ο Ναύαρχος Η.Λαδάς μέλος Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων σημειώνοντας τη σημασία ενός σκάφους για την αγωγή του πνεύματος και του σώματος των νέων.

Βοηθήστε τα παιδιά σας να ασχολούνται με το Ναυτοπροσκοπισμό προέτρεψε τους γονείς ο Λιμενάρχης Ραφήνας, Αρχιπλοίαρχος Λεονταράς ΛΣ, σημειώνοντας πως ο Ναυτοπροσκοπισμός είναι ένα ασφαλές περιβάλλον για την ενασχόληση των Νέων με τη θάλασσα!

Βασική προτεραιότητα η προώθηση του εθελοντισμού και ειδικά των ναυτοπροσκόπων στο Δήμο Διονύσου ώστε να διευρυνθούν οι ορίζοντες των παιδιών μας δήλωσε ο Δήμαρχος Διονύσου Κος Γιάννης Καλαφατέλης.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ο Έφορος ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Μάτι Αττικής καλωσόρισε θερμά τους Ναυτοπροσκόπους και ευχήθηκε καλή αρχή και καλές πλεύσεις στις ανατολικές ακτές της Αττικής.

        1st crew                           IMG 8137

        skafos                           meta thn kopilasia7