Επιστρέφει ξανά στις θάλασσες το ιστορικό υπερωκεάνιο S.S. UNITED STATES

ss-us-restored-900x450

Όταν η αγάπη για ένα πλοίο μπορεί να κάνει θαύματα

Στην ενεργό δράση επανέρχεται το ιστορικό S.S UNITED STATES καθώς αγοράστηκε από την Crystal Cruises. Σε ηλικία 64 ετών και μετά από πολυετή παροπλισμό στη Φιλαδέλφεια, το πλοίο αποκτήθηκε από την Crystal Cruises έναντι 800.000$ και η εταιρεία θα καλύψει τα έξοδα παραμονής του για ακόμα 9 μήνες (60.000$ το μήνα), μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθούν οι μελέτες που θα μετατρέψουν το υπερωκεάνιο σε ένα πλοίο με σύγχρονες υπηρεσίες και εναρμονισμένο με όλους τους κανονισμούς ασφαλείας.

Το 2018 αναμένεται να ταξιδέψει και πάλι, δηλαδή 22 χρόνια μετά τον παροπλισμό του. Μετά από μια συγκινητική προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια η επιτροπή για τη διάσωση του πλοίου, κατάφερνε με νύχια και με δόντια να πληρώνει το κόστος παραμονής του πλοίου στην προβλήτα και να κάνει τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε να βρεθεί επενδυτής που θα διασώσει το πλοίο. Μία προσπάθεια που φαίνεται να αποδίδει καρπούς καθώς βρέθηκε η Crystal Cruises η οποία προτίθεται να ανακινήσει ριζικά το πλοίο πιθανότατα στα ναυπηγεία Bremerhaven που πρόσφατα αγόρασε η Genting group μητρική εταιρεία της Crystal Cruises.

Μακάρι και στην Ελλάδα να μπορούσαμε να διασώσουμε έστω και ένα πλοίο, χωρίς να πέσουμε πάνω στον τοίχο της γραφειοκρατίας, της οικονομικής κρίσης αλλά και της καχυποψίας περί ύποπτων συναλλαγών και συμφερόντων όπως στη προσπάθεια για τη διάσωση του εγ/ογ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ που έλαβε χώρα το 2008-2009 και στην οποία είχε συμβάλει με τις δικές του δυνάμεις και το nautilia.gr.

Ας ελπίσουμε οτι τα σχέδια αυτά θα γίνουν πραγματικότητα και το υπέροχο αυτό κλασικό σκαρί, θα ταξιδέψει ξανά τις θάλασσες.