Εντυπωσιακά βίντεο με το USS Zumwalt για πρώτη φορά στη θάλασσα

Πρίν 2 εβδομάδες ενημερωθήκατε για το νέο πλοίο του Αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το USS Zumwalt. Ένα αντιτορπιλικό με τεχνολογία stealth. Διαβάσαμε για το πού και το πότε κατασκευάστηκε, για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του. Ήρθε η ώρα να δούμε το πώς κατασκευάστηκε αλλά και το πλοίο να επιπλέει για πρώτη φορά.

Στις 28 Οκτωβρίου2013, το πρώτο από τα τρεία νέας γενιάς stealth αντιτορπιλικά για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, το USS ZUMWALT (DDG1000), ξεκίνησε να ναυπηγείται στο ναυπηγείο Bath Iron Works στο Maine. Δείτε ένα βίντεο timelapse που δείχνει το πλοίο τύπου DDG1000 να μεταφέρεται από την δεξαμενή κατασκεύης του και να επιπλέει για πρώτη φορά στις όχθες του ποταμού Kennebec.

 

Το ναυπηγείο Bath Iron Works θα παραδώσειτο πλοίο στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στα τέλη του 2014 και αναμένεταινα ξεκινήσει την επιχειρησιακή του δραστηριότητα μέσα στο 2016.

Τοσκάφος ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του πρώην Αρχηγού Ναυτικών Επιχειρήσεων, Ναύαρχο Elmo R. Bud” Zumwalt Jr, ο οποίος υπηρέτησε ως Αρχηγός Ναυτικών Επιχειρήσεων την περίοδο 1970-1974.

Στα παρακάτω βίντεο θα δείτε πλάνα από την ναυπήγηση του πλοίου και τις δοκιμές του μοντέλου.

 

 

USS Zumwalt at water

DDG 1000 Zumwalt Class

DDG-1000 Zumwalt 1