Έκθεση “Πειραιάς: Το λιμάνι των τριήρων” στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας

Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας παρουσιάζει την ειδική περιοδική έκθεση “Πειραιάς: Το λιμάνι των τριήρων” από  28 Μαΐου έως  30 Σεπτεμβρίου, ενώ μέχρι την Κυριακή 31 Μαΐου η έκθεση θα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο. Τα εγκαίνια έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 στις 19:30.

Παρουσίαση έκθεσης με φωτογραφίες, σχέδια, κείμενα και αναπαραστάσεις που θα ζωντανεύουν την ιστορία και λειτουργία των νεωρίων του Πειραιά, τα οποία στέγαζαν τον στόλο των περίφημων τριηρών την εποχή της ακμής της ναυτικής δύναμης της αθηναϊκής δημοκρατίας.

Ekthesi Triireis Η έκθεση διοργανώνεται με τη συνεργασία και την επιμέλεια του Δρ. . Bjørn Lovén , ο οποίος είναι ο επικεφαλής  της ομάδας των αρχαιολόγων, που πραγματοποίησε τη δεκαετία 2002-2012  έρευνα στην ξηρά και στον υποθαλάσσιο χώρο της περιοχής των λιμανιών του Πειραιά, υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα και υπό την εποπτεία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και της ΚΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Η έρευνα είχε τον γενικό τίτλο Zea Harbour Project.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

Ωράριο λειτουργίας Ναυτικού Μουσείου Ελλάδας: Πέμπτη 28 & Παρασκευή 29 Μαΐου, 09.00 – 14.00
Ειδικό διευρυμένο ωράριο για Σάββατο 30 Μαΐου 2015 & Κυριακή 31 Μαΐου 2015, 10:00 – 18:00

Επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης «Ημέρες Θάλασσας»:www.emdpiraeus.gr

Επίσημη ιστοσελίδα European Maritime Day:

www. ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/en

«European Maritime Day Piraeus»: 

Facebookwww.facebook.com/EmdPiraeus

Twitter Twiter @emdpiraeus

InstagrammInstagram @emdpiraeus

Για να μένετε ενημερωμένοι ακολουθείτε το #Piraeus2015

Χορηγός επικοινωνίας

NAUTILIA LOGO final colors