Εισροή υδάτων σε ιστιοφόρο. Διάσωση από το Aqua Blue

Καλά στην υγεία τους είναι οι τέσσερις επιβαίνοντες ιστιοφόρου σκάφους (δύο άνδρες, δύο γυναίκες) που υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, παρουσιάστηκε εισροή υδάτων στο σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Καρύστου

Συναγερμός σήμανε στις αρμόδιες αρχές,16:33 καθώς ένα ιστιοφόρο με τέσσερις επιβαίνοντες βρέθηκε ακυβέρνητο Νότια της Καρύστου.
 
Σαν φύλακας άγγελος… εμφανίστηκε το επιβατηγό πλοίο AQUΕ BLUE το οποίο βρισκόταν 3 μίλια μακριά από το περιστατικό και κατόπιν επικοινωνίας με τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας δόθηκε εντολή να διασώσουν τους 4 επιβαίνοντες του σκάφους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24.gr, το πλοίο είχε μείνει ακυβέρνητο λόγω βλάβης της μηχανής, ενώ άρχισε να βάζει νερά με αποτέλεσμα να πάρει κλήση το σκάφος.
 
Το πλοίο αρχικά πλεύρισε το ιστιοπλοϊκό και παρέλαβε τους δύο άντρες που ήταν στο σκάφος και στη συνέχεια με ανεμόσκαλα διέσωσε και τις 2 γυναίκες οι οποίες βρισκόντουσαν στο φουσκωτό διάσωσης («ντίνγκι»).
 
Αφότου πραγματοποιήθηκε η περισυλλογή από το πλοίο, κατέφθασε αρχικά θαλάσσιο ταξί και στη συνέχεια επιβίβασε τους 3 Άγγλους και τον 1 Έλληνα στο περίπλοκο του Λιμενικού που κατέφθασε από την Κάρυστο για παραλάβει τους ναυαγούς.
 
Σημειώνεται ότι στη περιοχή έπνεαν βόρειοι άνεμοι 6 μποφόρ.
 
Αξίζουν συγχαρητήρια στο καπετάνιο το προσωπικό του Aqua Blue, την εταιρεία και όσους συμμετείχαν σε αυτή την θαρραλέα διάσωση.