Έφυγε από τη ζωή ο Καπετάν Μάκης Αλιφραγκής

Μάκης Αλιφραγκής

Έφυγε από τη ζωή χθες Τετάρτη 6 Μαΐου 2020, σε ηλικία 82 ετών ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους στην ευρύτερη περιοχή των Νέων Στύρων, ο Καπετάν Μάκης (Ιάκωβος) Αλιφραγκής.

O Μάκης Αλιφραγκής  είχε καταγωγή (από τη μητέρα του) από τα Νέα Στύρα και το 1970 είχε κατασκευάσει το γνωστό ξενοδοχείο Styra Beach, ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία στην περιοχή Κεφάλα όπου υπάρχει σαν κτήριο μέχρι σήμερα.

Είχε ξεκινήσει σαν μηχανικός στα πλοία και γρήγορα δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στη ναυτιλία αποκτώντας δικά του φορτηγά πλοία ένα από τα οποία υπάρχει και σήμερα.

Το 1986 δραστηριοποιήθηκε στην ακτοπλοΐα με το Ο/Γ ΧΡΗΣΤΟΣ Τ το οποίο εντάχθηκε στην κοινοπραξία της πορθμειακής γραμμής Αγίας Μαρίνας-Νέων Στύρων.

Το 1999 μαζί με τους συνεταίρους του αναβαθμίζει εντελώς την γραμμή Ραφήνα-Μαρμάρι δρομολογώντας το πλοίο MΑΡΜΑΡΙ EXPRESS το οποίο σήμερα εκτελεί το δρομολόγιο Λαύριο-Κύθνος-Κέα.

Το 2004 προσθέτει ακόμα ένα δικό του πλοίο στη γραμμή Ραφήνα-Μαρμάρι το οποίο φέρει το όνομα της συζύγου του, το ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ.

Το 2008 και 2009 συμμετέχει μετοχικά στα οχηματαγωγά ΔΗΜΗΤΡΗΣ και ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ που εκτελούν δρομολόγια στην γραμμή Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα έως και σήμερα.

Ο Μάκης Αλιφραγκής κατά κοινή ομολογία όλων όσων των γνώριζαν ήταν γεννημένος ναυτικός, υποστήριζε πολύ τους εργαζόμενους ναυτικούς, αφουγκραζόταν τα προβλήματά τους προσπαθώντας πάντα να δίνει λύσεις.

Επίσης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από όλους όσους συναναστρεφόταν και συνεργαζόταν, είχε βοηθήσει από όσο γνωρίζουμε πολύ κόσμο και από την περιοχή μας εδώ στα Στύρα αλλά δεν του άρεσε να μιλάει ποτέ γι αυτό.

Ο Καπετάν Μάκης όπως όλοι ξέρουμε «δεν έδειχνε ποτέ (με την έννοια της επίδειξης) αυτό που ήταν»

Έχει δύο παιδιά τον Παναγιώτη και τον Δημήτρη.

Η σελίδα μας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του και στα παιδιά του για το χαμό του Καπετάν Μάκη, θα τον θυμόμαστε όλοι με αγάπη.

neastyranews.gr