Δύο νέα Σχολεία Σωστικών μέσων ανακοίνωσε ο Υπουργός Π. Κουρουμπλής.

Τη δημιουργία δύο Σχολείων Σωστικών και πυροσβεστικών μέσων, στις ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών, αποφάσισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την επίσκεψή του στις δύο Ακαδημίες.

Ανταποκρινόμενος σε πάγιο αίτημα των σπουδαστών, εκπαιδευτικών των ΑΕΝ, αλλά και των εν ενεργεία ναυτικών· ο υπουργός Ναυτιλίας πήρε την απόφαση να δημιουργηθούν τα δύο σχολεία, (Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων και Ειδικό Τμήμα Μηχανικών Ε.Ν.), κατόπιν συνεργασίας του γραφείου του με τους καθηγητές των δύο Ακαδημιών.

Ετσι θα διευκολύνονται οι σπουδαστές της περιοχής, οι οποίοι αναγκάζονται να ταξιδεύουν στον Ασπρόπυργο ή στη Μηχανιώνα, για να αποκτήσουν την απαραίτητη πιστοποίηση, για την έκδοση των Α.Ν.Ι. (Αποδεικτικών Ναυτικής Ικανότητας).

Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε χθες το Στρατιωτικό Φυλάκιο στα Ψαρά και την Ιερά Μητρόπολη Χίου. Από το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΗΜΑΝΤΡΟ της Μητρόπολης Χίου, όπου τον προλόγισε ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, είχε την ευκαιρία να απευθύνει χαιρετισμό μέσω των ερτζιανών και στους απανταχού Χιώτες ναυτικούς.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε την ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, όπου έδωσε εντολή να γίνει μελέτη για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο οικοτροφείο της Ακαδημίας και έρευνα για την επέκτασή του σε άλλο χώρο.

Το πρωί της Κυριακής ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου και στη συνέχεια μετέβη στις Οινούσσες όπου επισκέφτηκε την ΑΕΝ Οινουσσών, το Στρατιωτικό Φυλάκιο στο νησί και το Δημαρχείο.
Στην ΑΕΝ Οινουσών, με τη μεσολάβηση του κ. Κουρουμπλή, δρομολογήθηκε η διαδικασία για να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου.

Ο Δήμαρχος Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής σημείωσε τη βελτίωση των συγκοινωνιών τα τελευταία δύο χρόνια και ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο ακόμα μίας προσέγγισης πλοίου στο νησί.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας δεσμεύτηκε να χορηγηθεί το κονδύλι για την κατασκευή κυματοθραύστη στο Διαπόρι, όπως ζήτησε ο κ. Βογιατζής.

(Να σημειωθεί ότι παρόμοιο αίτημα για αύξηση των προσεγγίσεων του πλοίου που συνδέει τα Ψαρά απευθείας με τον Πειραιά κατέθεσε και ο Δήμαρχος Ψαρών Κώστας Βρατσάνος).

Τον κ. Κουρουμπλή συνόδευσαν στη διήμερη περιοδεία που έκανε σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης και ο Διοικητής της 9ης ΠΕΔΙΛΣ, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Νίκος Αρμπουνιώτης.

Πηγή: era-aegean.gr