ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙ

 

«Ως Τομέας Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εγκαίρως, με ερώτηση μας προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, τον Οκτώβριο του 2012 είχαμε επισημάνει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τόσο τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όσο και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Είχαμε επισημάνει ακόμη, ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να απαγορεύσει την εμπορική δραστηριότητα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, τα οδηγεί σε μαρασμό και είχαμε προτείνει τρόπους για την άρση του αδιεξόδου – μεταξύ άλλων δε – τη συνεργασία τους με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. 

Σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση ξεπουλά τις υποδομές της χώρας για ένα κομμάτι ψωμί, η ίδια, δεν κάνει τίποτα για να δώσει λύση στο ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο της Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τα ναυπηγεία της πατρίδας μας, ούτε φαίνεται να έχει έρθει σε κάποιας μορφής συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Επιπλέον, δεν καταβάλει τα οφειλόμενα – όπως κάνει και σε άλλους τομείς της οικονομίας – με αποτέλεσμα να οδηγεί προ του κλεισίματος επιχειρήσεις, όπως τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και σε απόγνωση τους εργαζόμενους σε αυτά.  

Αν η Κυβέρνηση έδειχνε τον ίδιο ζήλο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων συνολικά του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα, με το ζήλο που δείχνει στην εκποίηση των περιουσιακών μας στοιχείων, πιθανότατα θα είχε να παρουσιάσει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο και όχι τις οκτώ αράδες γεμάτες “ΘΑ” που αράδιασε σε απάντηση της, στην ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή, προκειμένου να δικαιολογήσει την ανυπαρξία της. Μια ανυπαρξία, η οποία αποδεικνύεται ολέθρια για τον τόπο και τους ανθρώπους του».