/

Διεθνής διάκριση για την Σεμίραμις Παληού

semiramisΜια σημαντική  Διεθνή_Αναγνώριση ήρθε για την Προέδρο της HELMEPA, κα. Σεμίραμις Παληού. Η κα. Παληού βραβεύτηκε στα Seatrade Maritime Award Winners 2021 ως «Newcomer of the Year Award» για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες για ασφαλή, αποδοτική και περιβαλλοντικά φιλική ναυτιλία, σε μια εποχή που η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη_ανάπτυξη αποτελούν παγκόσμια προτεραιότητα.

Η κα. Σεμίραμις Παληού, είναι κόρη του εφοπλιστή Συμεών Παληού, και είναι διευθύνουσα σύμβουλος της Diana Shipping Inc. από το 2021. Είναι επίσης πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, ή HELMEPA, από το 2020.

Έχει σπουδάσει μηχανολογία στο Ιμπίριαλ Κόλετζ του Λονδίνου και έχει κάνει μεταπτυχιακό πάνω στην ναυπηγία στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο Λονδίνου. Η καριέρα της ξεκίνησε το 1996 στην Lloyd’s Register of Shipping στην οποία εργαζόταν για 2 χρόνια ως ασκούμενη επιθεωρήτρια πλοίων. Μετά από αυτό δραστηριοποιήθηκε σε εταιρείες συμφερόντων της οικογένειάς της όπως η Alpha Sigma Shipping και η Diana Shipping Inc.. Από το 2007 έως και το 2010 ανέλαβε διευθύντρια και πρόεδρος στην Alpha Sigma Shipping. Από τον Φεβρουάριο του 2010 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2015, ήταν επικεφαλής στα τμήματα Operations, Τεχνικό και Πληρωμάτων της Diana Shipping, ενώ από τον Νοέμβριο του ιδίου χρόνου μέχρι και τον Οκτώβριο του 2016 ανέλαβε και αντιπρόεδρος της ίδια εταιρείας.[3] To Μάϊο του 2018 η γενική συνέλευση των μετόχων της Diana Shipping εξέλεξε την Σεμίραμις στο διοικητικό συμβούλιο. Από τον Αύγουστο το 2018 ήταν η γενική επιχειρησιακή διευθύντρια της εταιρείας (COO). Το 2021 ανήλθε σε CEO της Diana Shipping.

Στις 29 Ιουνίου του 2020 εκλέχθηκε 14η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA). Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της HELMEPA. Εξελέγη για πρώτη φορά στο διοικητικό συμβούλιο της ένωσης το 2018 και ασχολούνταν από πάντα με τα ζητήματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.[ Από τον Νοέμβριο του 2020 είναι και πλέον μέλος του διοικητικού συμβουλίου της United Kingdom Mutual Steam Ship Assurance Association.