Διεθνές ναυτιλιακό συνέδριο απο το Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”

Μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας ναυτιλίας, του εμπορίου και μεγάλων funds θα παρελάσουν σήμερα στην Αθήνα στο πλαίσιο διεθνούς ναυτιλιακού συνεδρίου στο Ευγενίδειο που διοργανώνει το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος».

Ρεκόρ συμμετοχών λόγω των ευκαιριών που προσφέρει σε ειδήμονες της ποντοπόρου, να εξετάσουν και αναλύσουν θέματα που σχετίζονται με την παρούσα και μελλοντική κατάσταση στον χώρο της διεθνούς βιομηχανίας των θαλασσίων μεταφορών υπό το καθεστώς των ραγδαίων πολιτικών, οικονομικών και τεχνολογικών εξελίξεων.

Ονόματα κολοσσοί στο συνέδριο

Στο συνέδριο ξεχωρίζουν οι συμμετοχές κορυφαίων στελεχών από οργανισμούς και επιχειρήσεις όπως το Boston Consulting Group, η Royal Bank of Scotland, η Morgan Stanley, η Wells Fargo Securities, η ICAP, το Baltic Exchange, η CS LNG Ltd, η Costa Crociere SpA, η Jellicoe Tankers, το International Chamber of Shipping, το International Shipping Federation, το The Nautical Institute, η Tsakos Energy Navigation, η Parallax Energy, το City University και το Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο ClassNK, η DNV GL, η Maran Gas, η Intertanko, ο Hellenic Bureau Veritas, ο ABS Europe, η British Petroleum, η Costamare και, βέβαια, του ομίλου Τσάκου. Θα συμμετέχουν στις εργασίες και ο υπουργός ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας και ο υπουργός ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Βασικός καλεσμένος είναι ο Γάλλος οικονομολόγος Pascal Lamy, μέχρι πρότινος Εκτελεστικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (World Trade Organization) και θα ασχοληθεί σε συνεργασία με τους συνέδρους με οικονομικά, τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά θέματα, θέματα γεωπολιτικής φύσης με επιπτώσεις στη ναυτιλία και θέματα έχοντα σχέση με τους ναυτικούς και την ναυτική εκπαίδευση.

Οικοδεσπότης είναι το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» δια του προέδρου του Ευθύμιου Η. Μητρόπουλου, πρόεδρου του ιδρύματος και επίτιμου γενικού γραμματέα του IMO ο οποίος θα προεδρεύσει και στις απογευματινές εργασίες που θα επικεντρωθούν μεταξύ άλλων και σε τεχνολογικά θέματα που αφορούν στο πλοίο και τις λιμενικές εγκαταστάσεις, σε θέματα πηγών ενέργειας αλλά και γενικότερα θέματα που σχετίζονται με το θαλάσσιο περιβάλλον και την ατμόσφαιρα.

Θέμα του συνεδρίου είναι το «Shipping in the 21st Century–Preparing the Industry for the Future» και διοργανώνεται από το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας & Παράδοσης σε συνεργασία με την Capital Link στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.

www.dealnews.gr