Διάσωση πιλότου από το κρουαζιερόπλοιο VEENDAM (video)

Μια περίεργη επιχείρηση διάσωσης έλαβε χώρα ανοικτά των ακτών του Maui στη Χαβάη. Μετά από αίτημα της ακτοφυλακής των ΗΠΑ, το κρουαζιερόπλοιο VEENDAM της Holland America Line έσπευσε σε βοήθεια ενός πιλότου ο οποίος εγκατέλειψε το αεροπλάνο του μετά από μηχανική βλάβη.
Ο πιλότος ο οποίος χρησιμοποίησε το αλεξίπτωτο του μονοκινητήριου αεροσκάφους CirrusSR22, προσθαλασσώθηκε και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε σωσίβια λέμβο. Ο ίδιος βρέθηκε σε καλή κατάσταση περίπου225ναυτικά μίλια ανοικτά του Maui.

Τα μέλη του πληρώματος φρόντισαν τον πιλότο Luis Morton παρέχοντας του τρόφιμα και καταλύματαέως ότου αποβιβάστηκε χθες στο Lahaina. Το Veendam βρίσκεται στην πρώτη εβδομάδαμιας κρουαζιέρας 18ημερών στη Χαβάη.

https://nautilia.gr/wp-content/uploads/2015/01/www.hollandamericablog.com_wp-content_uploads_2015_01_Veendam_rescue_team.jpg    https://nautilia.gr/wp-content/uploads/2015/01/www.hollandamericablog.com_wp-content_uploads_2015_01_Rescue41.jpg    https://nautilia.gr/wp-content/uploads/2015/01/www.hollandamericablog.com_wp-content_uploads_2015_01_Rescue5.jpg

Ο πιλότος (4ος από αριστερά) με το
πλήρωμα στη γέφυρα του VEENDAM

 

φωτογραφίες: Holland America Line