/

Διαμαρτύρονται στις Κυκλάδες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

sirosΚατώτεροι των περιστάσεων αποδεικνύονται για πολλοστή φορά το Υπουργείο Ναυτιλίας και η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, συνεχίζοντας των εμπαιγμό των νησιωτών σχετικά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο, επισημαίνει το cyclades24.gr.

Σήμερα, Δευτέρα 22 Αυγούστου, υποτίθεται ότι θα ξεκινήσουν οι πληρωμές για το σκέλος των εισιτηρίων, με εξόφληση μόνο ενός μέρους από τα συνολικά χρωστούμενα 11 μηνών (από Οκτώβριο του 2021), αναφέρει το cyclades24.gr και προσθέτει: Όπως είχε δηλώσει πριν από λίγες εβδομάδες ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκης, από τις 20 Αυγούστου θα άρχιζε σταδιακά η πληρωμή των εισιτηρίων για το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2022.
Όπως αποδείχτηκε στην πράξη, πρόκειται για άλλη μια υπόσχεση που δεν τηρήθηκε. Όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ο καθένας, μπαίνοντας στη σελίδα του Μεταφορικού Ισοδύναμου, τα εισιτήρια του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος δεν έχουν γίνει καν επιλέξιμα προς πληρωμή!
Επίσης σε επιστολή του ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Οικονομικών, τονίζει:
«Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί, ο επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ), ως φορέας έκφρασης της νησιωτικής επιχειρηματικότητας, σας μεταφέρει τον προβληματισμό και τις έντονες διαμαρτυρίες των νησιωτικών επιχειρήσεων για την υπερβολική καθυστέρηση στην εκταμίευση των επιχορηγήσεων για το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου στις επιχειρήσεις των νησιών.
Ήδη διανύουμε το 2ο εξάμηνο του 2022 και μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί χρήματα στις δικαιούχες επιχειρήσεις για τις αιτήσεις της Β’ φάσης του 2021, δηλαδή για το χρονικό διάστημα 01/07-31/12/2021. Επίσης, ανάλογη καθυστέρηση παρατηρείται και στην πληρωμή των δικαιούχων για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Επειδή το Μεταφορικό Ισοδύναμο αποτελεί βασικό μέτρο στήριξης των νησιωτικών οικονομικών αλλά και των επιχειρήσεων, οι οποίες την περίοδο αυτή αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα από την αύξηση του μεταφορικού κόστους, λόγω των ανατιμήσεων στα καύσιμα, γι’ αυτό σας ζητάμε να καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε άμεσα να καταβληθούν όλα τα χρήματα που δικαιούνται οι επιχειρήσεις για το 2ο εξάμηνο του 2021. Επίσης, άμεσα πρέπει να ανοίξει η πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου για την υποβολή των αιτήσεων του 1ου εξαμήνου 2022.
Βέβαιοι για τις ενέργειές σας που θα οδηγήσουν στην αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία».

Περισσότερα:  cylades24.gr