Του Ισίδωρου Μαμίδη

Βαρβαρότητες, χειροδικίες , προπηλακισμοί, ακατανόμαστες ύβρεις ακόμα και ρίψεις αντικειμένων που είχαν αποτέλεσμα ελαφρύς  τραυματισμούς, κατά των εργαζομένων ναυτικών  (μπουκάλια με νερό) έλαβαν χώρα, στην καθυστέρηση, απόπλου από την Λήμνο του ΑΚΟΥΑ ΣΤΑΡ λόγω βλάβης του καταπέλτη.

Να πω λοιπόν ότι έχουν δίκιο οι επιβάτες να αγανακτούν ,όταν συμβαίνει μια βλάβη, σε ένα πλοίο και ταλαιπωρούνται.

Δίκιο βουνό έχουν. Πάει περίπατο ο προγραμματισμός ,των διακοπών τα ραντεβού τους και γενικά ευρίσκονται σε μια επιπλέον παραμονή μέσα στο πλοίο.

Εδώ αλήθεια έχω μια απορία…Όταν σε κάποιους από αυτούς , χαλάει το αυτοκίνητο, η μηχανή η τα υδραυλικά του σπιτιού τους , ποιον δέρνουν ή ποιος τους δέρνει ;;;;;

Το δίκιο τους όμως αυτό, πάει περίπατο όταν επιτίθενται στους εργαζόμενους ναυτικούς πλήρωμα του πλοίου. Όταν χειροδικούν ομαδικά σε έναν ,επειδή υποχρεούται να φοράει στολή ,όταν φτύνουν καταριούνται και βωμολοχούν.

Βέβαια κάνουν ότι μάθανε στο σπίτι τους.

Τότε έχουμε καφρίλα αλητεία και αγυρτεία στο έπακρον.

Μάθετε λοιπόν όλοι εσείς που με σύνδρομο όχλου ξεσπάτε πάνω στο πλήρωμα ,ότι οι ναυτικοί όχι μόνον δεν φταίνε ,για μια  έκτακτη μηχανική ,βλάβη του πλοίου ,αλλά είναι αυτοί που αγωνίζονται να την αποκαταστήσουν ,χωρίς βοήθεια από ξηρά και καλούνται να εργαστούν εξοντωτικά και σε συνεχές δρομολόγιο για να καλύψουν την καθυστέρηση.

Μάθετε επίσης ότι είναι άνθρωποι και αυτοί και έχουν νεύρα που προσπαθούν να συγκρατήσουν στις προκλητικές συμπεριφορές σας.

Μάθετε επίσης ότι σε περίπτωση εκτάκτου σοβαρού συμβάντος, αυτοί θα κληθούν να σας βοηθήσουν…

Ένα ταξίδι στην θάλασσα ή τον αέρα ή τον δρόμο είναι τόσο σίγουρο ,όσο σίγουρο είναι ότι θα ξυπνήσουμε υγιείς την επόμενη μέρα.

Μάθετε λοιπόν να σέβεστε τους εργαζόμενους, που έχουν την αβεβαιότητα του ιδιωτικού τομέα, δουλεύουν 6 μήνες το χρόνο μάξιμουμ και φυτοζωούν τους υπόλοιπους. Μάθετε ότι δεν είναι κάφροι σαν μερικούς από εσάς ,να πετάνε μπουκάλια με νερό στα κεφάλια ,στην ομοχειρία της πρύμνης ,την ώρα που το πλοίο λύνει κάβους και είναι μια από τις πλέον επικίνδυνες καταστάσεις.

Έχετε ακούσει εσείς οι κάφροι για ναυτικούς που κόπηκαν στα δύο από κομμένο κάβο ;;;;

Το να αρχίσετε να βρίζετε ανθρώπους που είναι δεμένοι μαζί σας στην περιπέτεια της βλάβης ,τίποτα δεν κερδίζετε ,απλά εκτονώνετε  την δίκαια ταλαιπωρία σας ,σε ανθρώπους  που τίποτα δεν φταίνε και βγάζετε στη φόρα την καταπίεση σας και την Κάκια σας.

Αύριο θα βγείτε ομαδικά να βρίζετε τον πιλότο δολοφόνο ,και τους άλλους, τους καλλιτέχνες  με τις βίαιες επαγγελματικές συμπεριφορές ,τους Ταλιμπάν , ενώ σας λείπει ο καθρέφτης για να κοιταχθείτε.

Αντί να μεταφέρετε συμπεριφορές της προσωπικής σας ζωής(όσοι) ,καλύτερα θα ήταν να ενημερωθείτε για τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις σας ,προς αυτούς που πραγματικά είναι υπεύθυνοι και να ζητήσετε αυτά που δικαιούσθε..

Μάθετε λοιπόν όλοι οι επιβάτες του καλοκαιριού, να συμπεριφέρεστε κόσμια, σε ένα πλοίο που έχει εργαζόμενους ,αλλιώς αυτήν την συμπεριφορά θα την εισπράξετε κι εσείς αύριο ,στο γραφείο ,το ταξί ,το μαγαζί σας, στην γυναίκα σας και τα παιδιά σας

Κανένας δεν λέει πως δεν έχετε δίκιο για την ταλαιπωρία σας.

Κάποιοι το χάσατε με την τριτοκοσμική συμπεριφοράς σας

Τώρα όσον αφορά κάποιες ενώσεις που βγάζουν μεμονωμένες ανακοινώσεις ,να συνταχθούν με την ΠΝΟ που ανήκουν και να κάνουν όλοι μαζί συντονισμένες ενέργειες και παραστάσεις ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοια έκτροπα διότι αν έχουμε κάποια στιγμή αντίδραση από το πλήρωμα θα γίνει το έλα να δεις.

Σε όλο αυτό να προσθέσω την ανεπάρκεια και την αδυναμία επέμβασης της Λιμενικής Αρχής.

Αν ήταν ο Πλοίαρχος θα του είχατε βάλλει χειροπέδες

(Ηράκλειο ,Θεσσαλονίκη)

Ελλάδα 2021