Από τις 06:00 το πρωί ξεκινάει η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ

Από τις 06:00 το πρωί ξεκινάει η 48ωρη πανελλαδική απεργία στην οποία συμμετέχουν οι ναυτεργάτες, με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα την Τετάρτη και την Πέμπτη σε όλα τα λιμάνια όλης της χώρας αφού τα 14 ναυτεργατικά σωματεία ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις που θίγουν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα τους.

Την Πέμπτη στις 11 το πρωί, συνταξιούχοι ναυτεργάτες μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από τον Άγιο Διονύσιο, και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Αύριο στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο κεντρικό κτίριο του ΝΑΤ και στη συνέχεια, πορεία προς το υπουργείο Εργασίας από τους υπαλλήλους του ΝΑΤ, της Εστίας Ναυτικών και του ΕΛΟΕΝ (Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών), ενάντια στις προωθούμενες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό.