ΑΝΕΚ LINES: Μεγάλη ανταπόκριση και στην 7η Εθελοντική Αιμοδοσία στα γραφεία της Εταιρείας

 

Η ΑΝΕΚ LINES με αυξημένο το αίσθημα του εθελοντισμού, αλλά και της προσωπικής αλληλεγγύης διοργάνωσε, πριν λίγες ημέρες,  επιτυχώς την 7η εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, καταδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι “η προσφορά είναι στο αίμα μας”.

02 AIMODOSIA 30 10 2013

 Στην αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε στις 30/10, στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΝΕΚ LINES στα Χανιά,  συμμετείχαν 55 εθελοντές, απλοί πολίτες και το προσωπικό της εταιρείας (στελέχη, εργαζόμενοι και πληρώματα) με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 30 πολύτιμες μονάδες αίματος, προσφορά ζωής και ανθρωπιάς για τις ανάγκες συνανθρώπων μας. 

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας ο Πρόεδρος της ANEK LINES κος Γιώργος Κατσανεβάκης μεταξύ άλλων τόνισε ότι : «Το αντίδοτο στην κρίση και στο μνημόνιο που περνά η Ελλάδα είναι η ανάδειξη του μνημονίου των αξιών του ελληνισμού και ιδιαίτερα της Κρήτης, που οι παραδόσεις, λένε ότι το αίσθημα της προσφοράς και της ανθρωπιάς είναι αδιαπραγμάτευτο, ενώ είναι από τα βασικά στοιχεία που κληρονομούμε από τους προγόνους μας».

 Από την πλευρά του, ο κος Κωνστανταράκης Βασίλειος, Βιοπαθολόγος Επιμελητής Β’ Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, ευχαρίστησε την ANEK LINES για την άψογη φιλοξενία και την επιτυχή αιμοδοσία που διοργάνωσε. Παράλληλα, επισήμανε ότι «ως Νοσοκομείο Χανίων θα είμαστε πάντοτε αρωγοί σε τέτοιες προσπάθειες».

 Με τη σειρά της, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, κα Δέσποινα Ροδουσάκη, τόνισε ότι: «Παρ’ όλη τη δύσκολη περίοδο που βιώνει όλος ο κόσμος και την κατήφεια που υπάρχει λόγω των πολλών προβλημάτων, γυναίκες και άνδρες βρίσκουν το κουράγιο και προσέρχονται για να προσφέρουν μια φιάλη αίμα για κάποιους από τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη».  Τέλος, ευχαρίστησε την ΑΝΕΚ LINES, που για μία ακόμα φορά υπήρξε πολύτιμη αρωγός στο σπουδαίο έργο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

01 AIMODOSIA 30 10 2013 G

 Η ΑΝΕΚ LINES ενώνει τις δυνάμεις της σε ετήσια βάση με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να διοργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες για τη συλλογή αίματος που επιβεβαιωμένα σώζει ζωές, στο πλαίσιο της δέσμευσής της να ευαισθητοποιεί και να κινητοποιεί το κοινό για το ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας.