ΑΝΕΚ LINES: ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΕΛΥΡΟΣ

ΑΝΕΚ LINES: ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΕΛΥΡΟΣ


 Φωτογραφία 1: Παρών στην εθελοντική αιμοδοσία και ο Προεδρεύων Αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ κος Γιώργος Κατσανεβάκης, που διακρίνεται πρώτος από αριστερά

 

Χανιά 1/4/2012

Με σύνθημα «γίνε και συ χορηγός ζωής» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 6η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η ΑΝΕΚ LINES, το Μάρτιο, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Στην αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στο πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ», συμμετείχαν 50 εθελοντές, απλοί πολίτες και το προσωπικό της εταιρείας (στελέχη, εργαζόμενοι, πληρώματα).

Προσφορά ζωής και ανθρωπιάς η συγκέντρωση 30 μονάδων αίματος, πολύτιμων για τις ανάγκες συνανθρώπων μας, όπως τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων, οι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία, ορισμένες έγκυες γυναίκες κλπ.

«Στην Ελλάδα κάθε χρόνο χρειαζόμαστε 600.000 μονάδες αίματος από τις οποίες μόλις το 40% καλύπτεται από τους εθελοντές αιμοδότες. Η διοργάνωση εκδηλώσεων όπως αυτή της ANEK LINES είναι καταλυτική για την κινητοποίηση της κοινωνίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο» τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» κα Δέσποινα Ροδουσάκη.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας στο «ΕΛΥΡΟΣ» ο Προεδρεύων Αντιπρόεδρος της ANEK LINES κος Γιώργος Κατσανεβάκης είπε ότι : «Στην ANEK LINES πιστεύουμε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι η ύψιστη μορφή αλληλεγγύης στον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο. Το αίμα είναι ένα αγαθό που δεν αντικαθίσταται. Πρέπει να προσφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και αυτή η προσφορά δεν επιβάλλεται με νόμους και με εγκυκλίους, αλλά βγαίνει μέσα από την ψυχή και μόνο εθελοντικά, όπως σήμερα.»

Από την πλευρά του, ο Επιμελητής Β’ Αιμοδοσίας Χανίων, Βιοπαθολόγος κος Βασίλης Κωνστανταράκης δήλωσε «Η δύσκολη εποχή που περνάμε απαιτεί εθελοντισμό για την σωματική και ψυχική υγεία όλων μας», τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η εθελοντική προσφορά κάθε εποχή, αλλά ιδιαίτερα στις μέρες μας.

Η ΑΝΕΚ LINES σταθερά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ενώνει τις δυνάμεις της σε ετήσια βάση με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων, προκειμένου για την διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών και τη συλλογή αίματος που επιβεβαιωμένα σώζει ζωές.

aimod 4   aimod 2

Φωτογραφία 2 και 3 :Χαμογελαστοί αιμοδότες επί τω έργω

 

aimod 3

Φωτογραφία 4 :Όρθια η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Χανίων ” κα Δέσποινα Ροδουσάκη επιβλέπει μία ακόμα αιμοδοσία