Ανάλυση αργού πετρελαίου

Πετρέλαιο

Ανάλυση Αργού Πετρελαίου από το Tradeview

Το αδύναμο δολάριο και η άνοδος των μετοχών παρείχαν στήριξη στην τιμή του πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα αυξάνοντας τις προσδοκίες για τη ζήτηση ενέργειας, ενώ τα υψηλά αποθέματα συγκράτησαν την τιμή μέσα στο συσσωρευτικό φάσμα τιμών του προηγούμενου μήνα. Το συμβόλαιο του Δεκεμβρίου έκλεισε στα $77,65/βαρέλι.

Αρνητική για την τιμή του πετρελαίου ήταν η κίνηση της Societe Generale SA η οποία κατέβασε την πρόβλεψή της για την τιμή του αργού πετρελαίου για το 2011, από $92 σε $85/βαρέλι, καθώς προβλέπει ότι η αύξηση της παγκόσμιας κατανάλωσης αργού το 2011 θα συρρικνωθεί από 1,8 σε 1,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Το πρώτο σημείο αντίστασης εντοπίζεται στα $78,30/βαρέλι όπου βρίσκεται και το κόκκινο βραχυπρόθεσμο καθοδικό κανάλι. Επίσης, βλέπουμε το σχηματισμό του Head &Shoulder με τον δεξιό ώμο να έχει ως ανώτερο όριο τα $79,80/βαρέλι που είναι και το ισχυρότερο σημείο αντίστασης αυτή τη στιγμή.

Το συσσωρευτικό φάσμα τιμών του πετρελαίου που κρατάει από τον Δεκέμβριο 2009, έχει αρχίσει να συρρικνώνεται τους τελευταίους τέσσερεις μήνες, με την τιμή να διαπραγματεύεται κοντά στο κάτω μέρος της συσσώρευσης. Αυτό αποτελεί ένδειξη, ότι το αργό θα μπορούσε να κινηθεί λίγο χαμηλότερα.