Αλλαγή σχεδιασμού στο 3ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών

Δυστυχώς η Ελληνική γραφειοκρατεία και η στενότητα του μυαλού κάποιων δημοσίων υπαλλήλων έκανε και πάλι το θαύμα της καθώς δεν θα υπάρξει στατική έκθεση των παραδοσιακών σκαφών στο λιμάνι του Πειραιά. Σε ανακοίνωση του ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών γνωρίζει στο πολυπληθές κοινό που αγαπάει την παραδοσιακή Ελληνική ναυπηγική τέχνη ότι εις πείσμα πολλών το «3ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών» θα λειτουργήσει κανονικά στα πλαίσια εορτασμού στον Πειραιά της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας» έστω και χωρίς στατική έκθεση παραδοσιακών σκαφών στο λιμάνι. Ο θαυμασμός των σκαφών του παρελθόντος, της τέχνης, της παράδοσης φέτος θα γίνει με ρεγκάτα δηλαδή πανηγυρική διέλευση των παραδοσιακών σκαφών αρχής γενομένης από το Ναυτικό ‘Όμιλο Ελλάδος την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015 και ώρα 16:00 και περίπλου του λιμανιού Πειραιά ώστε να επιστρέψουν στον ΝΟΕ την 18:30.

Το κοινό μπορεί να θαυμάσει τα σκάφη είτε από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΕ, είτε από τη θέση Λιοντάρι προ πύλης Ε12, είτε από το χερσαίο χώρο της Ε1 πύλης του λιμανιού.

Οι λοιπές εκδηλώσεις μας θα γίνουν κανονικά:

α) Έκθεση ζωγραφικής μαθητών Δημοτικών σχολείων στο φουαγιέ του ΟΛΠ Πέμπτη και Παρασκευή 28 και 29 Μαΐου 2015 από 11:00 έως 20:00.

β) Έκθεση μοντελισμού ομοίως.

γ) Έκθεση αντικών (auto-moto) στο parking του ΟΛΠ ΑΕ.

δ) Μουσική βραδιά με το συγκρότημα του Νίκου Οικονομίδη και την Κυριακή Σπανού και νησιωτικό – λαϊκό γλέντι 29 Μαΐου 2015 και ώρα 21:00 στο θεατράκι του εκθεσιακού κέντρου ΟΛΠ, έναντι Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου.

ε) Τα εγκαίνια του Σαλονιού μας θα γίνουν στο υπαίθριο θεατράκι του ΟΛΠ την 28η Μαΐου 2015 και ώρα 20:15. Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με την Μπάντα (ορχήστρα) του Πολεμικού μας Ναυτικού με την Σοπράνο Ευδοκία Μωϊσίδου και τον Τενόρο Σταύρος Σαλαμπασόπουλο της Λυρικής Σκηνής.

Έτσι εμείς τιμάμε την θάλασσα, τον πολιτισμό, την παράδοση, την ναυπηγική τέχνη με αγάπη και κατανόηση.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

 

 • Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης

  «Ημέρες Θάλασσας»: www.emdpiraeus.gr

  Επίσημη ιστοσελίδα European Maritime Day:

  www. ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/en

  «European Maritime Day Piraeus»:

     www.facebook.com/EmdPiraeus
  @emdpiraeus
  @emdpiraeus

  Για να μένετε ενημερωμένοι ακολουθείτε το #Piraeus2015

  Χορηγός επικοινωνίας

  NAUTILIA LOGO final colors