Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τα δρομολόγια του Ν. ΜΥΚΟΝΟΣ και του BLUE STAR 1 στο Β. Αιγαίο

Υπογράφηκαν  από τον Υπουργό Ναυτιλία Θεόδωρο Δρίτσα οι συμβάσεις  για τις γραμμές του Β. Αιγαίου που αφορούν 2 δρομολόγια την εβδομάδα με το εγ/ογ ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ και την επέκταση του δρομολογίου του εγ/ογ BLUE STAR 1 από Χίο – Μυτιλήνη μέχρι τη Λήμνο και την Καβάλα. Έτσι μονιμοποιούνται τα δρομολόγια του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ που μέχρι τώρα εκτελούνταν με απευθείας ανάθεση.

Οι τέσσερεις γραμμές που θα καλύπτουν τα δυο πλοία είναι οι παρακάτω.

Καβάλα Λήμνος -Μυτιλήνη – Χίος – Καρλόβασι

 

Από 15 Ιουνίου έως 13 Σεπτεμβρίου 2015, 1 φορά την εβδομάδα με το εγ/ογ BLUE STAR 1.

Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ – Άγιος Κήρυκος
Από 15 Ιουνίου έως 13 Σεπτεμβρίου 2015, 1 φορά την εβδομάδα με το εγ/ογ ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ.

Χίος – Ψαρά
Έως 31 Οκτωβρίου 2015, 1 φορά την εβδομάδα με το εγ/ογ BLUE STAR 1.

Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου
Από 15 Ιουνίου έως 13 Οκτωβρίου, 1 φορά την εβδομάδα με το εγ/ογ BLUE STAR 1.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Λήμνου αναφέρει:

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, για την ομαλή εξέλιξη του διαγωνισμού που αφορούσε στη γραμμή της ενδοπεριφερειακής σύνδεσης του νησιού μας, σε συνδυασμό με τη σύνδεση με το λιμένα της Καβάλας, έπειτα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα για την κατακύρωση των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών.

«Η εξασφάλιση ομαλής ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου με τα άλλα νησιά του Β. Αιγαίου καθώς επίσης και με τη Βόρεια Ελλάδα αποτελεί ένα θέμα ζωτικής σημασίας για το νησί μας, όπως ζωτικής σημασίας είναι και η ομαλή σύνδεσή του με λιμένα της Αττικής, με σύγχρονα πλοία, με συνέπεια στην εκτέλεση των προγραμματισμένων δρομολογίων και σε χρόνους που θα διευκολύνουν τη μετακίνηση των επιβατών και των εμπορευμάτων», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.