/

Βλάβη του “ΚΡΗΤΗ ΙΙ”-επιστροφή του “Ελ. Βενιζέλος”

Ελευθέριος Βενιζέλος

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Μήλου   και Ηρακλείου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” Ν. Χανίων 25, παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή πέντε (05) ν.μ. βορειοδυτικά ν. Αντιμήλου,  χωρίς ο Πλοίαρχος να αιτεί συνδρομή.

Το “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” κατέπλευσε αυτοδύναμα  με μειωμένη ταχύτητα, πρωινές ώρες σήμερα, στον λιμένα Ηρακλείου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια 380 επιβάτες, 53 Ι.Χ.Ε., 140 Φ/Γ, 1 Λ/Φ και 5 Δ/Κ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΚΡΗΤΗ ΙΙ”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Επιστροφή του «Ελ. Βενιζέλος»

Στο μεταξύ την επιστροφή του εμβληματικού πλοίου της ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στην ελληνική ακτοπλοΐα, ετοιμάζει η η ANEK LINES, μετά από ακινησία δύο και πλέον ετών, στην επισκευαστική ζώνη του Περάματος.

Το επιβλητικό πλοίο, που αποτέλεσε για χρόνια τη ναυαρχίδα της κρητικής εταιρείας καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα πλοία της ελληνικής ακτοπλοΐας, αναμένεται να επαναδραστηριοποιηθεί για να καλύψει νέε ανάγκες της ΑΝΕΚ. Σημειώνεται ότι έχει υποστεί σημαντική αναβάθμιση και ανακαίνιση των εσωτερικών του χώρων το 2019.