/

Το ταχύπλοο MS Medstraum που κινείται με μπαταρίες ανακηρύχθηκε πλοίο της χρονιάς

 

ilektrikoploioΤο αμιγώς ηλεκτρικό ταχύπλοο MS “Medstraum”, το οποίο θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία στο δρομολόγιο μεταξύ Stavanger, Byøyene και Hommersåk στο Rogaland, τιμήθηκε με το βραβείο Ship of the Year από το ειδικό ναυτιλιακό περιοδικό Skipsrevyen το απόγευμα της Τρίτης. Το βραβείο απονεμήθηκε στην έκθεση SMM στο Αμβούργο.

Η Corvus Energy συγχαίρει τους Fjellstrand Verft, Kolumbus και όλους τους συνεργάτες της στο cluster Maritime CleanTech για την αναγνώριση του MS Medstraum—του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού ταχύπλοου μηδενικών εκπομπών στον κόσμο, ως το πλοίο της χρονιάς από το περιοδικό Skipsrveyen.

«Το βραβείο «πλοίο της χρονιάς 2022» πηγαίνει σε ένα σκάφος που όχι μόνο προσφέρει πολλές τεχνικές καινοτομίες, αλλά έχει επίσης μεγάλη μεταφορική αξία  καθώς και στον ναυτιλιακό τομέα γενικότερα», αναφέρει το περιοδικό Skipsrevyen στο δελτίο τύπου μετά την απονομή που έγινε στην SMM στο Αμβούργο.

Το βραβείο 2022 Ship of the Year απονεμήθηκε στον Edmund Tolo, Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης , στο Fjellstrand AS, που σχεδίασε και κατασκεύασε το MS Medstraum, και στη Marianne Chesak, δήμαρχο της κομητείας Rogaland, όπου η πλοιοκτήτρια εταιρεία Kolumbus θα λειτουργήσει το ταχύπλοο.